Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un institut

Divuit professors pleguen d'una escola de Manresa per «l'assetjament» del director

Els sindicats denuncien «les formes dictatorials» de Lluís Cano, màxim responsable del centre escolar La Font de la capital bagesana
Escola la font
Més de la meitat del professorat de l'escola ha marxat pel conflicte amb el director | GSV

 

La situació a l'escola La Font de Manresa sembla insostenible. 18 dels 31 dels mestres han demanat marxar o han plegat del centre per l'assetjament laboral al qual, segons denuncien, els sotmet el director d'aquest, Lluís Cano. Fonts sindicals, recollides pel 'Nació Manresa', parlen d'un gran nombre de denúncies els últims anys per les «formes dictatorials» del màxim responsable del centre. 

La majoria d'ells, tretze, són funcionaris amb plaça definitiva, tot i això, asseguren que de no atendre's la petició demanar marxar per comissió de serveis. Aquesta no seria la primera gran fuga a l'Escola la Font, fa només dos cursos, catorze mestres van abandonar-la. 

Els representants sindicals confirmen la por de bona part del claustre, format principalment per dones, a denunciar  perquè «perquè gairebé totes són interines o substitutes, i amb el decret de plantilles, els va la feina». Una d'elles explica com Cano entra a les classes, «sense dir res», observa i després marxa per posteriorment «et crida al seu despatx i t'alliçona». A més d'això, es denuncien casos d'esbroncades en públic, insults a les xarxes o per l'esquena i la seva intenció de malmetre en un conflicte entre docents. 

Un conflicte que ve de lluny

L'origen del conflicte va tenir lloc, fa cinc cursos escolars.  Onze mestres van signar i lliurar una carta contra ell per un expedient obert a una companya  que consideraven injust. L'AMPA també es va posicionar a favor de la mestra i va dimitir en bloc. Dels dotze professors implicats, cap continua en la plantilla actualment.  

Els dos últims anys haurien estat marcats per un  ambient «irrespirable» en el si de l'escola a causa del «caràcter despòtic» de Cano. Els Serveis Territorials d'Educació van realitzar una avaluació de riscos psicosocials de la qual els sindicats  no en valoren gaire els resultats donats. L'única mesura destacada va ser que l'obligació que tanqués els seus perfils a les xarxes socials, ja que els utilitzava per «donar instruccions als professors amenaçant-los veladament».

El Departament d'Ensenyament, en aquest temps, ha tramitat dos protocols per assetjament contra el director però que van quedar tancats per falta de proves.  En bona part, va ser per les declaracions favorables de la secretària i la cap d'estudis, afins a ells. Finalment, aquestes també van acabar plegant per les «divergències importants amb Cano». 

També et pot interessar...