Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont, Laura Borràs i Francesc de Dalmases atenen els mitjans el 3 de novembre de 2019.

La Sindicatura de Comptes apunta que Laura Borràs va fraccionar il·legalment contractes

S'ha analitzat contractació d'entre els anys 2016 i 2018

Puigdemont, Laura Borràs i Francesc de Dalmases atenen els mitjans el 3 de novembre de 2019.
Laura Borràs, en una atenció als mitjans al costat de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. | Catalunya Diari

Greus problemes per a la diputada al Congrés Laura Borràs i per a la seva plataforma política, Junts per Catalunya, en tant que Borràs n'és un dels seus caps visibles. L'exconsellera de Cultura (2018-2019) i cap de files de la formació a Madrid hauria fraccionat il·legalment contractes. És per això que l'està investigant el Tribunal Suprem, però aquest dimecres, 6 de maig, la  Sindicatura de Comptes ha donat a conèixer el seu informe sobre el cas, que subscriu les tesis del la investigació i apunta a aquesta pràctica il·lícita per part de l'organisme que dirigia Borràs.

Actuacions 'trossejades' per esdevenir contractes menors

L'argúcia, comesa des de la presidència de la Institució de les Lletres Catalanes que Borràs va ostentar entre 2013 i 2018, consistia a 'trossejar' un mateix contracte en diversos de menors per, presumptament, saltar-se els  procediments legals que caldria seguir si es fes una sola contractació per un import més gran a un sol adjudicatari.

D'aquesta manera, segons la Sindicatura de Comptes, en el període analitzat, set adjudicataris van rebre «diversos contractes menors per imports acumulats superiors al màxim permès per al contracte menor». D'entre aquests set casos, en un total de cinc hi ha una repetició en l'objecte dels contractes. En aquestes afirmacions es basa la Sindicatura per assenyalar que es va produir aquest fraccionament il·lícit.

 

La investigació al Suprem segueix el seu curs

Mitjançant aquest mecanisme, Lletres Catalanes, amb Borràs al capdavant, hauria contractat diversos proveïdors; un d'ells Isaías Herrero, que s'hauria intercanviat correus electrònics directament amb Borràs on l'actual diputada de JxCat li explicava com actuar perquè se li poguessin adjudicar aquests contractes menors.

Al seu torn, la investigació judicial segueix al seu curs al Tribunal Suprem. Per cert: l'informe de la Sindicatura de Comptes s'ha aprovat per unanimitat: també amb el vot favorable dels dos síndics que, en el se dia, va proposar Convergència i Unió.