Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestació independentista a Barcelona

Societat Civil Catalana aconsegueix tornar a ajuntar Valls, C's, PPC i PSC en una manifestació a Barcelona

L'entitat celebra un acte aquest dissabte per recordar la protesta contra l'1-O del 8 d'octubre de 2017

Manifestació independentista a Barcelona
Imatge de la manifestació de Societat Civil Catalana a l'estació de França | Catalunya Diari

 

El pròxim dissabte Societat Civil Catalana celebrà un acte en commemoració al segon aniversari de la gran manifestació contra el referèndum  de l’1-O que es va celebrar el 8 d’octubre de 2017 a Barcelona. Després de quasi dos anys, SCC ha aconseguit tornar a ajuntar sota el mateix paraigües als diferents líders constitucionalistes, que en el seu moment es van posicionar en contra l'1-O. 

Es preveu que es reuneixin representants del PPC, de C’s, però també del PSC, segons avancen fonts de l'entitat. Concretament, hi participaran l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo; el líder de C's al Parlament, Carlos Carrizosa; la portaveu del partit,  Lorena Roldán; la portaveu del PP al Congrés i cap de llista del PPC a les eleccions espanyoles, Cayetana Álvarez de Toledo; el president del partit, Alejandro Fernández; l'ex-primer ministre francès i regidor a BarcelonaManuel Valls; el secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa; el secretari segon de la mesa del Parlament, el socialista David Pérez, i també l'exdiputat del PSC Joan Ferran.

Commemorar la fita

En aquell moment, la manifestació que es va celebrar tan sols una setmana després del referèndum de l'1-O  —el 8 d'octubre de 2017—, va aplegar 300.000 persones, segons va informar la Guàrdia Urbana. Totes elles van assistir-hi per mostrar la seva  oposició al procés independentista als carrers de la capital catalana i va comptar amb la participació de dirigents de C’s i del PP, però també de representants del PSC i del PSOE com Miquel Iceta, Núria Marín, Carmen Calvo i Josep Borrell.

Ara, Societat Civil Catalana vol commemorar-ho  i, per això, ha demanat als seus membres que els facin arribar fotografies de la protesta o bé un vídeo explicant com van viure-la. Sembla que l’ens vol recordar aquella fita amb un acte a l'auditori de la Casa Milà, a la Pedrera, en el qual també hi han convidat periodistes, historiadors i politòlegs. A més, l'entitat presidida per Fernando Sánchez Costa hi presentarà la Plataforma d'Afectats pel Procés.

També et pot interessar...