Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera.

Les quatre vicepresidències del govern espanyol suposaran 312.000 euros en sous anuals

Actualment, amb Carmen Calvo com a única vicepresidenta, la partida pressupostària era de 78.000 euros

Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera.
Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera seran els nous vicepresidents del govern espanyol. | Catalunya Diari

Les quatre vicepresidències del govern central anunciades suposaran que la partida destinada a sous d'aquest rang governamental es multipliqui i passi dels 78.000 euros actuals a 312.000 euros que s'abonaran quan es posi en marxa l'Executiu de coalició de PSOE i Unides Podem. D'acord amb els pressupostos en vigor,  l'Estat paga un sou de 77.991,72 euros a l'any a qui ocupi la vicepresidència de Govern, actualment només Carmen Calvo, cosa que inclou dotze mensualitats sense dret a pagues extraordinàries.

Caldrà multiplicar la partida per quatre

Però aquesta quantitat que s'ha vingut pagant des de 2011 caldrà multiplicar-la ara per quatre en l'executiu de coalició per abonar els salaris de Carmen Calvo, Nadia Calviño, Pablo Iglesias i Teresa Ribera, que seran nomenats com a nous vicepresidents tal com va confirmar la Moncloa aquest dijous. En total, l'Estat haurà de destinar, per tant, un total de 311.966,88 euros a l'any per a les vicepresidències.

El cost dels ministeris està pendent de la composició final de l'Executiu. En principi, els Pressupostos Generals de l'Estat preveuen un sou anual de 73.211,28 euros a l'any per cada ministre, també sense pagues extres, i altres 72.500 euros per cada secretari d'Estat. Segons totes les travesses, el nombre de carteres del nou govern central augmentarà en comparació amb el primer executiu liderat per Pedro Sánchez.

Polèmica a les xarxes per l'augment de la despesa en salaris de vicepresident

L'augment de sous ha generat polèmica a les xarxes socials. Han estat diversos els usuaris de Twitter que han posat el crit al cel, com ara aquests:

També et pot interessar...