Augmenten els casos de tuberculosis en humans per gats infectats al Regne Unit

S’ha detectat un nou cas d’infecció en humans per contacte amb gats malalts

En els darrers anys s’ha detectat un increment de casos de tuberculosis bovina en humans, afectats per Mycobacteriu bovis i infectats a través de l’exposició a factors de risc, com la llet no pasteuritzada i el contacte amb gats malalts. Concretament, cada any es detecten més de 4.500 casos de ramats de bestiar afectats per aquest bacteri al Regne Unit i es considera que els gats són portadors indirectes de la malaltia i acaben contagiant els humans.

Cert risc de transmissió de tuberculosis a humans

L’any 2013 a Anglaterra es va realitzar un estudi on, segons informa ‘Diario Veterinario’, es van detectar set casos confirmats i dos sospitosos de M. bovis en gats domèstics, juntament amb un tercer cas detectat el desembre del 2019 en una llar afectada. Destaca que els deu animals pertanyen a diferents famílies i, tot i no determinar concretament la font d’infecció, els investigadors creuen que va ser el contacte amb altres animals malalts.

Davant d’aquesta situació, els investigadors van realitzar proves mèdiques a 24 persones de les nou famílies, descobrint que tres d’elles donaven positiu a la infecció tuberculosa latent (ITBL): un menor de 13 anys, un noi de 18 i un home de 39, tots havien tingut contacte amb dos dels gats malalts. Sis mesos després, la salut del jove de 18 va empitjorar i van detectar símptomes potencials de tuberculosi. A més, ara s’ha detectat que un dels seus amics ha donat positiu perquè també va tenir contacte amb el gat infectat i la seva mascota, un altre gat, és portadora del bacteri M. bovis.

Els resultats del primer estudi van determinar que la transmissió de gats a humans del bacteri causant de tuberculosi era insignificant, però ara els investigadors han indicat que «el risc de propagació de M. bovis dels gats als seus contactes humans ha augmentat d’insignificant a baix». És a dir, existeix cert risc per als humans i, per això, els professionals recomanen sotmetre’s a proves mèdiques en un centre de salut si les seves mascotes estan infectades amb el bacteri portador de tuberculosis.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari