ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Aquests són els 10 millors aliments antiinflamatoris que pots utilitzar a la teva cuina

Gràcies a les seves propietats pots beneficiar-te d'efectes positius per a la salut

Els antiinflamatoris s’han convertit en un medicament habitual en les llars de la majoria de persones, i qui més qui menys té un paquet d’Ibuprofèn disponible a la seva farmaciola per quan requereixi. Cal no abusar d’aquest fàrmac pels efectes secundaris que provoca, com l'acidesa estomacal, problemes renals o problemes cardiovasculars, tot això, és clar, si se n'abusa.

Però en la naturalesa també trobemalimentsque per les seves propietats antiinflamatòries podem incorporar en la nostra dieta per aprofitar al màxim els seus beneficis i prevenir així certes malalties, cuidant la nostra salut. Aquí disposem d’una recopilació dels 10 millors aliments contra la inflamació.

1. Oli d’oliva verge extra

L’oli d’oliva, tan tradicional en la nostra cuina, és conegut per tots els seus beneficis per a la salut, entre els quals es troba la seva propietat antiinflamatòria, gràcies a la presència d’oleocantal, un potent antioxidant. Diversos estudis han relacionat el consum d’oli d’oliva amb la disminució de diversos marcadors antiinflamatoris.

2. Alvocats

L’alvocat és un aliment que presenta efectes antiinflamatoris en contenir el sucre AV119 que, segons un estudi publicat en 2011, pot alterar la inflamació de les cèl·lules més joves de la pell.

3. Baies i fruits vermells

Entre les propietats de les baies, maduixes i gerds podem trobar la d'antiinflamatori gràcies a la presència de les antocianines, uns antioxidants naturals que ajuden en la producció d'unes cèl·lules indispensables per al funcionament correcte del sistema immunològic.

4. Bròcoli

Aquesta verdura és un bon antiinflamatori, perquè conté gran quantitat de l'antioxidant sulforafano, que ajuda a disminuir els nivells de citocines i NF-*kB que incrementen la inflamació. A més, un estudi va demostrar que existeix relació entre les verdures crucíferes i la disminució del risc de patir una malaltia cardíaca o càncer.

5. Cacau i xocolata negra

Tot i tenir tan mala fama i estar proscrita en algunes dietes, la xocolata, i més concretament el cacau (o xocolata amb més del 70% de cacau), té propietats positives en les quals es troben les dels seus antioxidants, que proporcionen efectes antiinflamatoris.

6. Peix blau

L’areng, el verat, el salmó i la sardina, són peixos que contenen una gran quantitat d'àcids grassos omega 3 que són un tipus de greix que no pot ser metabolitzada pels nostres organismes, però que ens ajuda a reduir la inflamació i, per tant, a prevenir malalties cardíaques o diabetis.

7. Pebrots

Existeixen moltíssimes varietats d'aquesta verdura, pebrot vermell, pebrot verd, groc, de totes les dimensions i de sabor més o menys fort, però totes elles contenen una gran quantitat de vitamina C i antioxidants. Gràcies a la presència dels antioxidants, els pebrots són un bon aliment per afegir a les nostres receptes i sofregits per aconseguir així un efecte antiinflamatori beneficiós per a la nostra salut.

8. Te verd

El te és una planta que s'ha utilitzat des de fa milers d’anys sobretot al Japó, i compten amb nombrosos efectes beneficiosos per a la salut, gràcies a les seves propietats que ajuden a reduir el risc de patir una malaltia cardíaca, obesitat, Alzheimer o càncer. Així doncs, les infusions de te són un excel·lent antiinflamatori gràcies a la presència de la EGCG, una catequina molt abundant en el te que redueix la producció de citocines que incrementen la inflamació.

9. Tomàquets

Els tomàquets són molt beneficiosos per a la salut, perquè, a més de ser rics en vitamina C i potassi, contenen l'antioxidant licopè les propietats del qual són antiinflamatòries, ja que ajuden a reduir els compostos inflamatoris que alguns estudis han relacionat amb diversos tipus de càncer.

10. Raïm

La fruita per excel·lència per celebrar el Cap d’Any, el raïm, conté antiocines que tenen propietats antiinflamatòries que ajuden a reduir el risc de malalties cardíaques.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari