Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president francès i copríncep d'Andorra Emmanuel Macron

Els supermercats francesos només podran vendre productes essencials

El govern francès vol evitar, així, que els gran establiments tinguin avantatge sobre els petits comerços

El president francès i copríncep d'Andorra Emmanuel Macron
Macron ha decidit tancar els supermercats per evitar que fagocitin els petits negocis que ja han clausurat per la pandèmia | ACN

A partir d'avui dimarts, 3 de novembre, els supermercats francesos no podran vendre productes que no siguin essencials. El govern d'Emmanuel Macron vol evitar, així, que les gran superfícies puguin tenir avantatge respecte als petits comerços que també han hagut de tancar pel confinament.

Bèlgica tanca el país

Paral·lelament, s'han aplicat confinaments a altres països europeus. Bèlgica, des del passat divendres, ha tancat tot, incloses les escoles i, a diferència de la majoria de països, Bèlgica ha optat per allargar les vacances escolars i no obrir els centres escolars durant la segona onada de la Covid-19.

Regne Unit prepara un llarg confinament

Per la seva banda, el Regne Unit no descarta allargar més de 30 dies el confinament que entra en vigor aquest dijous. Malgrat això, el govern britànic considera que serà insuficient per revertir les xifres, que, per al moment, són crítiques, tal com va revelar el passat diumenge el ministre Michael Gove en una entrevista a 'Sky News'. De fet, actualment tenen les dades més altes de morts a Europa, amb gairebé 47.000 defuncions confirmades per Covid-19.

De la mà del Regne Unit, Portugal es prepara per a noves mesures aquesta setmana. Així, el govern portugués ha decidit confinar aquest dimecres el 70% de la població, que viu en les ciutats més afectades pel virus, entre les quals estan Lisboa i Porto. Només estarà permés sortir per anar a la feina, a l'escola o a comprar, i tot apunta que, a més, Itàlia anunciarà noves mesures els propers dies.

D'altra banda, hi ha el cas d'Eslovàquia. El cap de setmana al país ha estat protagonitzada per una gran cribratge de tests massius a tota la població per a detectar els casos positius, el que suposen cinc milions i mig de PCR. Es preveu que conclogui el cap de setmana que ve, ja que per ara només s'han realitzat la metitat dels tests, poc més de dos milions i mig. D'aquests, només l'1% dels testats ha donat positiu. L'oposició al govern ha aprofitat per qüestionar l'executiu d'Igor Matovic perquè, a més, encara manca assegurar-se de la fiabilitat dels tests.