El Suprem continua sense mullar-se i qualifica d'«inviable» l'últim informe de Batet

La Sala qualifica «d'inviable» l'informe que li havia demanat sobre l’aplicació de l'article 384bis de la llei d’enjudiciament criminal

Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés
Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull entrant al Congrés | CatalunyaDiari.cat

El Suprem continua sense mullar-se i opta per tornar a passar la patata calenta a Meritxell Batet. La Sala qualifica «d'inviable» l'informe que li havia demanat sobre l’aplicació de l'article 384bis de la llei d’enjudiciament criminal i la presidenta del Comgrés haurà de tornar a prendre una determinació sobre la suspensió dels presos electes. 

El president de la Sala Penal, Manuel Marchena, assenyala en l'informe que la «necessitat de limitar-se a reiterar» el que ja van comunicar al Congrés en una interlocutòria que li va notificar el 14 de maig. En aquella resolució, els magistrats apuntaven el camí a seguir per suspendre els diputats presos i esmentaven l'article 21 del reglament de la cambra baixa, que preveu la suspensió de diputats que estan empresonats.

A més, diu que és «inviable» elaborar l'informe que els sol·licitava Batet, que volia que el tribunal fes aclariments sobre si es podia suspendre els diputats empresonats a través de la via del 384 bis. Es tracta del mateix article de la Llei d'Enjudiciament Judicial que va fer servir el magistrat instructor Pablo Llarena el juliol per suspendre els diputats al Parlament.


  • T'ha interessat aquesta notícia? T'enviem últimes hores com aquesta de forma totalment gratuïta al teu mòbil. Clica aquí per rebre-les.


Comentaris

envia el comentari