Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va dir que l'ANC s'ha convertit en un «contrapoder»

Tardà exigeix celebrar eleccions immediates i formar un Govern amb tots els partidaris d'un referèndum

L'exdiputat d'ERC al Congrés també defensa allargar la mà al PSC al Parlament

L'exdiputat d'ERC també reclama tenir «la mirada fixada» a Ciutadans o PP | CatalunyaDiari.cat

 

L'exdiputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha demanat unes eleccions immediates a Catalunya i, si les urnes ho ratifiquen, que es constitueixi un Govern que inclogui a tots els partidaris de la convocatòria d'un referèndum. 

En un article a 'El Periódico' publicat aquest dilluns, Tardà suggereix que el nou executiu encari «l'ofec econòmic i social» i que «metabolitzi els danys del 155» i que ho faci allargant la mà del diàleg al PSC al Parlament, un partit que considerà avui «aliè» al referèndum, per a continuar negociant amb l'Estat.

Tardà demana  impedir que «els blocs es neutralitzin» i qualifica de «mal símptoma» el pacte a la Diputació de Barcelona, entre PSC i JxCat. L'exdiputat d'ERC també reclama tenir «la mirada fixada» a Ciutadans o PP, a qui es refereix, sense nomenar-los, com «compatriotes que estan legítimament més allunyats que el PSC». «Perquè la nostra legitimitat independentista  es fonamenta democràticament  en el respecte a les opcions diferents», justifica.

Romeva, present en l'article: «carrera de fons sense ànsia de victòria»

A l'article, Tardà fa referència a una carta de Raül Romeva, pres a Lledoners, en què assenyala que aquesta és «una carrera de fons» en què no els mou cap «ànsia de victòria contra ningú, sinó el desig de construir col·lectivament un futur per a tots en forma de República». Segons Tardà, en aquestes paraules radica el nucli del republicanisme que està arribant de manera desacomplexada, «tanta com perquè provoqui foc amic», repara Tardà, que admet que «dol».

A més, apunta que «el republicanisme que ve no se sent derrotat ni frustrat», tot i la presó o l'exili, i assevera que «s'ha deixat enrere el reduccionisme de 'guanyar o perdre' i es deixa guiar per la dialèctica del 'guanyar o aprendre'».

Oriol Junqueras, assegut al costat de Rufián al Congrés dels Diputats
Oriol Junqueras: «convocar eleccions és una opció que no s'ha de descartar mai» | CatalunyaDiari.cat

 

Junqueras: «No s'ha de descartar l'opció de convocar eleccions»

Aquest article ha arribat després que Junqueras hagi confessat que creu que la convocatòria d'eleccions no es pot menystenir com a opció de resposta a la sentència que arribi del judici de l'1-O. En una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' contestada per escrit des de la presó de Lledoners, el republicà assegura que «convocar eleccions és una opció que no s'ha de descartar mai» com a reacció a una possible condemna del Suprem.

A més, Junqueras s'allunya de la «confrontació» amb l'Estat  a la que apel·lava l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i afirma que la resolució del conflicte «només pot passar pel diàleg i la democràcia». Per últim, junt en la setmana que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, comença les converses amb partits per la seva investidura, el republicà reitera que ERC «no afavorirà en cap cas» que hi hagi un govern de dretes i espera «un consens majoritari» al voltant de la posició que el partit va mantenir en abstenir-se en el primer intent del socialista al Congrés.

També et pot interessar...