YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El TC suspèn les últimes resolucions del Parlament en defensa de l'autodeterminació

També suspenen les resolucions que reproven la figura del rei espanyol

Parlament
La Mesa del Parlament, en arxiu | CEDIDA

El Tribunal Constitucional ha suspès aquest dijous, 10 d'octubre, les resolucions del Parlament de Catalunya pactades el mes de juliol en defensa de l'autodeterminació i reprovació del rei Felip VI.

El ple del tribunal ha acordat suspendre part de la resolució, ja que l'executiu de Pedro Sánchez ha reclamat que s'apliqui l'article 161.2 de la Constitució que deixa sense efecte qualsevol llei, acord o normativa autonòmica impugnada per l'Estat. A banda, el TC ha advertit els membres de la Mesa de la cambra catalana de les «eventuals responsabilitats, inclosa la penal» en les quals «podrien incórrer» si «eludeixen la suspensió acordada».

Ha recordat el deure d'obeir la sentència

A més, també ha volgut recordar-los-hi «el seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material, que directa o indirectament suposi ignorar o eludir» les sentències prèvies del TC que ja determinen que reprovar el rei o defensar l'autodeterminació és inconstitucional.

També et pot interessar...


Comentaris
Carmen
La mayoría de los españoles no queremos monarquía,ya pagamos a más políticos que otros países muchísimo más grandes que el nuestro.sobran la mitad de los políticos y la monarquía. Estamos artos de mantener a personas innecesarias ése dinero hacé falta para causas más necesarias.
Rosa
Estoy completamente acuerdo si los pensionistas estorbamos antes hay mucha mas gente que estorba nosotros hemos cotizado durante muchisimos anyos i ellos estan cobrando unos sueldos de verguenza
Robert
Tanto políticos como Rey cobran toda la vida porque con su sueldo no puede ahorrar y no podran subsistir una vez jubilados

envia el comentari