Marlaska creu que els Mossos són un «luxe de cos policial» i la confiança amb altres cossos és «immillorable»

El ministre ha evitat valorar el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya

Grande-Marlaska
Grande-Marlaska creu que els Mossos són un cos de seguretat de «luxe»  | Catalunya Diari

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha lloat aquest dijous els Mossos d'Esquadra i ha assegurat que és un «luxe de cos policial». En declaracions a Rac 1, Marlaska ha evitat valorar el discurs que va fer dimecres el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, i ha assegurat que la relació de confiança, cooperació i coordinació entre totes les policies, el Departament d'Interior i el Ministeri és «immillorable» avui dia.

El ministre ha remarcat que els Mossos treballen «d'una forma autènticament professional», i no té cap dubte que actuaran després de la sentència del Suprem «amb lleialtat a la llei, a la Constitució, a l'Estatut i a l'ordenament jurídic». «Totes les forces de seguretat de l'Estat el que fan i han de fer és garantir la seguretat, la convivència i la coordinació entre tots, i això és el que estem fent i en el que estem treballant». Així s'ha expressat el ministre en respostes a les diferents preguntes sobre el discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya durant la celebració de la patrona del cos.

La cúpula del Departament d'Interior i dels Mossos va marxar molesta pel to i pel contingut de la seva intervenció. Pedro Garrido va dir que «la pretesa revolució dels somriures dissimula odi i mesquinesa» i va alertar els que triïn «el camí del terror» que els combatran «sense pena ni treva». També va defensar l'actuació de la Guàrdia Civil per impedir el referèndum i va assegurar que ho tornaran a fer si cal.

No s'ha pronunciat sobre el discurs de la Guàrdia Civil

En demanar-li si el discurs va ser un error, ha evitat pronunciar-s'hi i ha insistit que des de fa un any que les relacions entre cossos «s'han aprofundit en uns extrems importants» i el nivell de confiança entre els cossos, el departament i el ministeri és «immillorable». «Estem per garantir la coordinació, la convivència, per no generar disfuncions. I en això estem, seguirem i persistirem», ha afegit.

Segons ell, l'actitud dels cossos de seguretat envers els Mossos és «impecable», perquè la policia catalana treballa d'una forma «professional». En aquest sentit, ha assegurat que mai dubtaria de la lleialtat del cos, com tampoc ho faria de la resta. Marlaska ha subratllat que els Mossos «en tot moment sempre han estat, estan i estaran en el camp de la convivència, la llibertat i de garantir aquesta llibertat i seguretat per a tothom». «Que ningú generi el més mínim dubte», ha reclamat.

S'ha pronunciat sobre la Llei de seguretat nacional

En preguntar-li si ha parlat amb el cap de la Guàrdia Civil a Catalunya o amb el conseller d'Interior, tampoc ho ha volgut aclarir, i ha assegurat que parla amb ells quan les circumstàncies ho requereixen. «I el que requereixen les circumstàncies és que ahir, avui i demà seguim amb aquest grau de confiança i coordinació, que utilitzem tot el nostre temps a seguir mantenint aquest nivell de confiança», ha reblat.

Pel que fa a la possible aplicació de la Llei de seguretat nacional, s'ha limitat a dir que l'ordenament jurídic està previst per a fets concrets, i ell ha escoltat com el mateix president del govern espanyol ha defensat la lleialtat de totes les institucions de l'Estat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari