‘Baby Boom’ a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. L'alegre foto de set professionals de l’àrea neonatal embarassades alhora s’ha fet viral a les xarxes i ha arribat als hospitals de tot el país. El cap del servei de nounats, Félix Castillo, posa amb elles mentre que la cap d’infermeres i companya fa la fotografia. El primer ha bromejat tot dient que «tenen la solució per incrementar la natalitat», mentre que la segona ha de començar a pensar a organitzar les substitucions.
7 infermeres i auxiliars, embarassades alhora
Castillo ha compartit la fotografia de les infermeres i tècniques auxiliars que aquest dimarts s’han reunit per posar amb les panxes a l’aire, somrients i il·lusionades pel seu embaràs. «Tenim la solució per incrementar la natalitat. L'ha donat les infermeres i auxiliars del Servei de Nounats de la Vall d’Hebron. Ara com ara és un brot de transmissió coneguda (7 casos), però espero que es converteixi en una epidèmia. El problema serà substituir-les. Animeu-vos!».
La Unitat Neonatal de la Vall d’Hebron és la més gran del país on 178 professionals atenen a 45 nadons en risc greu entre vigilància intensiva i semicrítics, a més de cuidar 24 als boxs i els que estiguin hospitalitzats amb la mare o a casa. Segons expliquen a ‘La Vanguardia’, les professionals cuiden nadons que neixen massa d’hora, bessons, nadons amb dificultats i Silvia, de 32 anys i en la setmana 25, explica: «No arribes a obsessionar-te, però intentes prendre totes les mesures possibles de diagnòstic i prevenció. Gran part dels nostres pacients són nens de 24 o 25 setmanes de gestació. Així que quan passes de la setmana 28 crec que totes respirem».
No és una situació fàcil, Sandra, de 36 anys i en la setmana 18, explica: «Hi ha dies que no és fàcil. Estàs cuidant un nadó de 24 - 25 setmanes, a vegades més petit que el que portes dins. I el mires, i et mires. Buf. I has de donar-li suport emocional a la mare, mentre tu estàs bé i ella no». Tanmateix, moltes mares són les que els aconsellen en veure que estan embarassades: «Moltes vegades són elles les que ens diuen enmig de la seva angoixa ‘com estàs, de quant’ i t'aconsellen ‘escolta , vés amb compte, a mi em va passar això en tal moment’. Som nosaltres les que cuidem d'elles, però no podem rebutjar el que ens diuen».
Tenemos la solución para incrementar la natalidad. La ha dado las enfermeras y auxiliares del Servicio de Neonatos @vallhebron .Por ahora es un brote de transmisión conocida ( 7casos ) pero espero que se convierta en una epidemia. El problema será sustituirlas. Animaros !!!. pic.twitter.com/VRdaGq60FO
— felix castillo salinas (@felixcastillos2) 8 de octubre de 2019