La Vall d'Hebron descobreix una teràpia que allarga la vida dels pacients amb càncer colorectal

La investigació, a càrrec de Josep Tabernero, tracta d’una triple combinació de fàrmacs que resulta efectiva i permet que el pacient passi dels 5,4 mesos de supervivència als 9

El 8-12% dels casos de càncer colorectal tenen la mutació de BRAF | Cedida

L'Institut Vall d'Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) ha descobert una nova teràpia que allarga la supervivència dels pacients amb càncer colorectal amb mutació BRAF. La investigació, a càrrec de Josep Tabernero, tracta d’una triple combinació de fàrmacs que, comparant-la amb una teràpia estàndard, resulta efectiva i permet que el pacient passi dels 5,4 mesos de supervivència als 9.

Tabernero ha presentat els resultats del nou tractament en el marc del congrés anual de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), el qual porta celebrant-se a Barcelona des del divendres 27. Alhora, els resultats també s’han publicat a la revista “The New England Journal of Medicine” (NEJM).

En l’estudi han participat 655 pacients, distribuïts en tres grups amb diferents combinacions de fàrmacs. La més efectiva ha estat la d’encorafenib, binimetinib i cetuximab, que ha donat una supervivència de fins a 9 mesos i una taxa de resposta confirmada del 26%. El grup amb dos fàrmacs, en canvi, ha assolit els 8,4 mesos, i el de control, els 5,4 mesos inicials.

La solució ha estat afegir nous fàrmacs

Fins ara, la inhibició de BRAF, un gen que produeix una proteïna que ajuda a controlar la reproducció cel·lular i que afecta el 8-12% dels pacients amb càncer colorectal, només ha funcionat com a tractament per altres tipus de càncer, com el melanoma. Ha estat gràcies a l’afegida d’altres fàrmacs inhibidors que els resultats han començat a ser positius.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari