La Vall d'Hebron estrenarà heliport l'any 2020

La Vall d'Hebron inaugurarà un nou heliport el 2020

Les obres començaran l'últim trimestre de 2019 i està previst que acabin a finals de 2020

L'Hospital de la Vall d'Hebron estrenarà heliport l'any que ve. Les obres de la nova pista d'aterratge començaran l'últim trimestre del 2019 i està previst que acabin a finals del 2020.  La Generalitat ha adjudicat les obres a Bigas Grup SLU, de Granollers. Es tracta de l'única empresa que es va presentar al concurs en el termini, segons informa 'Crónica Global'. El cost de l'heliport, IVA inclòs, ascendeix a 3.116.883,85 euros. L'execució de l'obra es prolongarà 14 mesos, per la qual cosa estarà llesta a finals de l'any que ve.

La companyia Casa Solo, especialista en projectes sanitaris,  va adquirir el febrer de 2018 el projecte arquitectònic. En aquell moment, es va anunciar que les obres finalitzarien l'agost del 2019, per la qual cosa el projecte avança amb cert retard. Va ser llavors quan es va anunciar que l'equipament se situaria a la coberta de l'àrea de Traumatologia, i que el pressupost seria d'1,99 milions d'euros.

Podran aterrar helicòpters de salvament marítim

L'actual heliport de la ciutat se situa en un espai de l'Ajuntament de Barcelona, davant del centre, a l'altre costat de la Ronda de Dalt.  La Vall d'Hebron ja comptava amb una pista d'aterratge, que es va traslladar al punt actual per «deficiències normatives».  Està previst que les noves instal·lacions, en el mateix edifici i amb ascensors que connectaran l'àtic amb Urgències, agilitzaran el procediment. A més, aquest nou heliport podria acollir també helicòpters de salvament marítim, que són més grans.

 

També et pot interessar...