El Govern planteja un canvi en l'educació afectiva-sexual dels nens catalans

El projecte tindrà eines que ajudaran a tractar temes com l'homosexualitat, els estereotips d'orientació sexual o la violència masclista

Els alumnes aplicaran nous conceptes durant tot l'horari escolar | Cedida

El sistema educatiu català, en pocs anys, anirà més enllà de les classes que es fan fins ara i farà un pas que permetrà formar als alumnes per un entorn cada vegada més diversificat i heterogeni.

La vida canvia i, per tant, és una evidència que l'educació també ho ha de fer adaptant-se a les noves necessitats que reclama la societat. Les relacions afectiva-sexuals dels adults ja no parlen el mateix idioma que fa uns anys i, com a conseqüència, la dels nens tampoc.

Professionals específics que integrin nous conceptes

Així doncs, des del Govern de la Generalitatpreparen un pla que espera desplegar-se completament en tot el sistema educatiu català de les escoles públiques i concertades a partir del curs 2021-2022. Segons ha avançat aquest dijous 'El Periódico', aquest nou projecte contempla la possibilitat de formar a professionals específics que integrin nous conceptes de respecte, tolerància i empatia en tots els centres.

Seguint un model semblant al que es duu a terme en països com Finlàndia o Dinamarca, la idea és crear un enfocament interdisciplinar que englobi en tots els àmbits de l'escola eines que ajudin a tractar temes com l'homosexualitat, els estereotips d'orientació sexual, la violència masclista i que, fins i tot, lluitin per adaptar a nens transsexuals a les seves aules.

Un programa que s'apliqui durant totes les hores a l'escola

Per tant, no s'espera que sigui una assignatura com a tal, sinó que sigui un programa que es pugui aplicar a totes les hores de l'escola i que es converteixi en una forma de fer per a tots els membres de la comunitat educativa. Està clar que per aconseguir grans reptes, es necessita la compenetració de molts factors.

En aquest sentit, el pla també contempla una estreta relació de formació amb les famílies, per tal que els nens rebin aquests inputs tant a l'escola com a casa. De fet, professors i famílies tindran disponible a internet un portal en el qual s'aniran afegint recursos i experiències sobre l'educació afectiva-sexual.

Tanmateix, des del Departament d'Ensenyament s'aniran publicant l'oferta de cursos per a tots aquells docents que vulguin formar-se en aquest àmbit i vulguin formar part d'una transformació escolar que, sens dubte, té l'objectiu de dissenyar una societat del futur més empàtica, tolerant i respectuosa.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari