Un professor català recull firmes per prohibir els mòbils a les escoles

Vol aconseguir les 50.000 signatures necessàries per presentar una Iniciativa Legislativa Popular

La tecnologia a les aules i l'ús dels mòbils a classe són dos debats que no tenen fi.  Un professor de Terrassa, Josep Maria Argemí, ha tramitat una Iniciativa Legislativa Popular per prohibir l'ús dels telèfons a les escoles i instituts. Si aconsegueix les 50.000 signatures necessàries en quatre mesos, el Parlament debatrà la proposta per aprovar-la o no.

El professor proposa prohibir l'ús dels mòbils a les aules catalanes

Les 50.000 firmes que vol recollir el docent són per donar suport a la proposta de prohibir el mòbil a les escoles i els instituts de Catalunya. Tanmateix, Argemí explica que no es tracta d'apartar la tecnologia de les aules, sinó de potenciar l'ús de tauletes i d'ordinadors portàtils, a més de permetre l'ús del mòbil sempre que sigui amb finalitats educatives.

Mobils
L'ús del mòbil estaria permès si tingués finalitats educatives | Cedida

 

Aquesta proposta xoca amb la del departament d'Educació, que fa uns mesos va impulsar un projecte per aprofitar la tecnologia mòbil com a element pedagògic i potenciar les competències digitals dels alumnes. El pla del departament s'aplicarà a 100 escoles, escollides segons criteris d'equilibri geogràfic i socioeconòmic, i es farà a través de tecnologia compartida sense obligar «cap família a comprar-la», com explica el conseller Bargalló.

La prohibició dels mòbils en centres educatius ja s'ha aplicat a altres països

Al país veí,  a França, ja fa uns mesos que es va prohibir l'ús dels telèfons mòbils a les escoles. El 2018, els parlamentaris van aprovar la proposta, que permet l'ús del dispositiu si té finalitats educatives, i que era una de les propostes inicials de Macron. Segons el ministre d'educació francès, Jean-Michel Blanquer, calia tenir en compte els «mals usos» dels mòbils en casos d'assetjament escolar o accés a continguts inapropiats.

També et pot interessar...