Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Guerra oberta a C's: la tensa discussió en públic d'Arrimadas amb Igea

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó encara no ha fet el pas de presentar-se a les primàries internes

Inés Arrimadas atén els mitjans de comunicació a Sabadell.
Inés Arrimadas, en una imatge d'arxiu. | Cedida

La portaveu de C's al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, i el vicepresident i portaveu de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, han mantingut una conversa de tot just 80 segons en què la catalana l'ha reptat a un debat davant la militància perquè «ells decideixin» i no hi hagi «un repartiment en un despatx». El responsable castellanolleonès, per la seva banda, s'ha mostrat d'acord en mantenir aquest 'cara a cara' si finalment presenta la seva candidatura per dirigir el partit i està disposat a fer públics els missatges de Whatsapp amb Arrimadas.

Tensa trobada entre Arrimadas i Igea

La conversa s'ha produït quan Inés Arrimadas abandonava l'hotel en el qual s'ha celebrat el cicle 'Converses polítiques', organitzat per 'El Mundo-Diari de Castella i Lleó', i en què ha estat la ponent. En aquesta trobada,  Arrimadas li ha insistit a  Francisco Igea en celebrar un col·loqui davant dels militants quan el vicepresident de la Junta presenti la seva candidatura, cosa que la portaveu de C's al Congrés està «segura» que farà, tal com ha posat de manifest durant la seva intervenció en el cicle. Arrimadas li ha dit a Igea que han parlat en privat i per Whatsapp i han mantingut un contacte permanent, al que Igea ha replicat: «Tu saps les trucades que hem tingut».

«Sí, sí, ho tinc tot per això et dic que com hem parlat en privat i continuarem parlant totes les vegades que vulguis et convido a un col·loqui davant de la militància perquè ells decideixin i no hi hagi repartiments en un despatx», ha respost  Inés Arrimadas. Davant d'això, Igea ha replicat que «ningú ha pretès repartir res en un despatx». Igea ha explicat que, «de manera reiterada», ha dit a Arrimadas  que no vol «cap repartiment ni estar a l'executiva». «Ningú no ha parlat d'integració, i si vols que fem públiques les nostres converses ho podem fer. Jo no tinc cap problema», ha insistit Igea.

Arrimadas li agraeix la feina

La resposta d'Arrimadas ha estat insistir que, un cop Igea hagi presentat la seva candidatura, celebrin «un col·loqui amb els militants» i que siguin ells els que decideixin, al que el vicepresident de la Junta ha dit: «Jo hi estic disposat, i ho saps, si decidim presentar-nos». En aquell moment, Inés Arrimadas ha donat les gràcies a Francisco Igea pel seu treball «fantàstic» com a vicepresident, que ha respost també reconeixent el treball de la portaveu, que també li ha donat les gràcies per assistir a la seva intervenció.

«Passi el que passi, en sortirem units, reforçats, endavant i respectant el que digui la militància», ha conclòs Arrimadas, que ha abandonat el lloc després de fer dos petons de comiat a Igea. La conversa, de menys d'un minut i mig, ha estat tensa i envoltada d'un mar de càmeres i micròfons.

També et pot interessar...