Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comín: «Jo no he abandonat ERC; ells m'han abandonat a mi»

Ho ha dit en declaracions al programa 'Planta Baixa' de TV3

Toni Comín en una entrevista el 2019 per a l'ACN.
Toni Comín ha enviat un dard enverinat a ERC des de 'Planta baixa'. | CatalunyaDiari.cat

L'ex conseller de Salut, Toni Comín, ha estat contundent aquest dijous en l'entrevista que ha ofert al programa 'Planta Baixa' que presenta Ricard Ustrell a TV3. A Comín li han preguntat per què, tot i haver format part de la llista electoral i haver estat diputat d'ERC al Parlament des de 2017, ara és membre, com a eurodiputat, de Junts per Catalunya.

La resposta ha estat clara. Comín ha dit que «ERC ha fet un canvi d'estratègia» i que ell s'ha mantingut en la posició que els republicans tenien just després de la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017. «A l'exili he estat conseqüent amb aquella decisió», ha explicat l'ex conseller. La frase final, però, ha estat la més contundent: «Jo no he abandonat ERC, ells m'han abandonat a mi».

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Toni Comín, del PSC a JxCat passant per ERC

La trajectòria política de Toni Comín ha estat dilatada. Entre 2004 i 2010 va ser diputat al Parlament de Catalunya pel grup parlamentari del PSC-Ciutadans pel Canvi. Comín va militar al PSC entre 2011 i 2014, quan va plegar per la deriva del partit en contra del dret a decidir.

El 2015, a proposta d'ERC, va formar part de la candidatura de Junts pel Sí i va sortir escollit diputat. El gener de 2016 va ser nombrat conseller de Salut fins a l'aplicació del 155, després de l'1-O i la declaració d'independència. Comín es va exiliar i a les eleccions de 2017 va ser escollit diputat per ERC.

A les eleccions europees de 2019, però, va optar per ser el número 2 de Carles Puigdemont  a la candidatura de Lliures per Europa (JxCat). Va mantenir l'acta de diputat d'ERC al Parlament fins que se'l va reconèixer com a eurodiputat, el desembre de 2019. Ara, més proper que mai a JxCat, Comín ha fet palesa la seva distància amb ERC amb les declaracions d'aquest migdia.

També et pot interessar...