Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra i Sánchez

Torra adverteix a Pedro Sánchez que ha «d'omplir» la paraula «diàleg»

El president de la Generalitat ha reclamat que en un diàleg seriós s'hauran d'abordar els temes de l'autodeterminació i l'amnistia

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat a Pedro Sánchez que ha «d'omplir» les paraules «diàleg» i «desjudicialització política» perquè «si no, estem enganyant i falsejant el que la ciutadania desitja». Aquestes són les declaracions que Torra ha fet des d'Estrasburg, on es troba acompanyant a Carles Puigdemont i a Toni Comín al Parlament Europeu com a eurodiputats. 

«Som europeus i volem ser aquí, on es decideixen les qüestions importants d'Europa», declara Torra

El cap de l'executiu ha exigit la retirada de les euroordres contra els dos eurodiputats i ha aprofitat per reivindicar la llibertat del líder d'ERC, posant de manifest que «no hi som tots, que falta l'eurodiputat Oriol Junqueras». Torra ha insistit en el fet que per a tenir un diàleg seriós cal que s'abordi l'autodeterminació, l'amnistia i la defensa dels drets civils i polítics i ha celebrat que és un «dia de celebració i d'alegria».

A més, el president de la Generalitat ha subratllat que, des que es va fer pública la sentència del TJUE, han exigit la llibertat d'Oriol Junqueras, afegint que «som al seu costat i farem tot el que calgui perquè ell també hi sigui». Finalment, Torra ha assegurat que celebren l'entrada de Puigdemont i Comín al Parlament Europeu perquè se'l senten «tan propi» com el de Catalunya: «Som europeus i volem ser aquí, on es decideixen les qüestions importants d'Europa».

També et pot interessar...