Torra canvia d'estratègia i serà a la conferència de presidents autonòmics pel coronavirus

El president diu que el covid-19 «posa a prova» el Govern i la societat i demana aparcar «interessos electorals»

Reunió entre el president del govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra a Barcelon el 6 de febrer del 2020
Torra serà a la conferència telemàtica de presidents autonòmics, aquest dissabte. | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que participarà a la conferència de presidents sobre el coronavirus que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha convocat per dissabte amb tots els líders autonòmics. «No hi ha colors polítics, cal responsabilitat», ha dit el president, assegurant que la pandèmia de coronavirus «posa a prova» el Govern, la societat i les persones. «Ha de sortir el millor de nosaltres, no hi ha colors polítics, disputes ni interessos legítims electorals», ha dit. «Demano comprensió i solidaritat a tothom, com a Govern farem tot el que faci falta», ha afirmat Torra.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Torra no sol participar en fòrums d'aquesta mena, però fa una excepció

El president ha dit que amb la decisió de participar a la reunió amb la resta de presidents autonòmics aparca «temporalment» la política de no participar en aquest tipus de fòrums. El president de la Generalitat ha dit que l'executiu pren decisions «en l'àmbit sanitari, de seguretat, però també per ajudar a les empreses i als treballadors en el perjudici de l'activitat econòmica».

Torra també ha dit que cal preveure l'opció que el Govern pugui celebrar consells executius per videoconferència, en cas que algun dels seus membres s'hagi de confinar. «Moltes empreses estan molt preparades per poder treballar d'aquesta manera, les animem a fer-ho», ha dit, remarcant que cal «sentit comú» i evitar «concentracions i mobilitat». «Cal apel·lar a les responsabilitats individuals», ha assegurat el president.

Primeres mesures econòmiques del Govern per combatre la crisi del coronavirus

Tot plegat ho ha explicat Torra en la roda de premsa en què el Govern ha anunciat que impulsarà una línia de préstecs de fins a 1.000 milions d'euros per ajudar a les petites i mitjanes empreses a fer front als problemes derivats de la crisi del coronavirus, garantint la liquiditat i el màxim de lloc de treballs. A través d'avals de l'Institut Català de Finances (ICF) i Avalis, l'executiu assumirà el 75% del risc creditici dels crèdits que puguin oferir les entitats bancàries, segons ha explicat el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès


Comentaris

envia el comentari