Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cap del Govern ha cridat a exercir l'autodeterminació amb «coratge»

Torra crida a «posar la llibertat abans que res i assumir les conseqüències»

El president de la Generalitat ha parlat de «llibertat d'expressió» en la inauguració de l'exposició 'Llavors' del pintor Joan Jordà

El cap del Govern ha cridat a exercir l'autodeterminació amb «coratge»
Quin Torra ha parlat sobre la llibertat d'expressió en un acte a Santa Coloma de Farnes | Cedida

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest dissabte a  «posar la llibertat abans que res i assumir fins a les últimes conseqüències davant dels temps que vindran», i ha assegurat que no hi ha batalla petita per la llibertat d'expressió, ha informat la Generalitat en un comunicat.

En la inauguració de l'exposició 'Llavors' del pintor Joan Jordà aquest dissabte a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners (Girona), Torra ha instat a fer-ho amb «radicalitat democràtica, republicanisme, defensa integral dels drets civils, socials i polítics, no violència i, quan calgui, desobediència civil».

La figura del pintor com a model

A més, ha posat com a exemple la figura del pintor exiliat a França el 1939, i ha recordat que «va desobeir, es va exiliar i no va estar d'acord». El president de l'Executiu català ha destacat que  la seva obra expressa «amb cruesa l'horror que van patir milers de catalans i milers de republicans».

Durant l'acte, també ha intervingut l'alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, i el comissari de l'exposició, Sebastià Goday.

També et pot interessar...