YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els 'hackers' poden copiar les nostres empremtes per fer el senyal de la victòria a les fotos

Si la imatge és molt propera, es pot aconseguir perfectament una reproducció dels nostres dits

SELFIE VICTORIA
Apropar massa els dits a la càmera pot permetre copiar les empremtes dactilars | Cedida

Una vegada més els experts en ciberseguretat alerten que un mal ús de la tecnologia pot tenir conseqüències inesperades. I és que un gest tan innocent com fer-se una foto amb el senyal de la victòria, el dit índex i el cor formant una v, pot permetre als 'hackers' obtenir una còpia exacta de les nostres empremtes dactilars. 

Així ho assenyalava en un congrés a la Xina, Zhang Wei, subdirector de l'Associació de Comerç de Seguretat de la Informació de Xangai. En declaracions publicades al 'South China Morning Post', explica que aquest gest, molt difós als països asiàtics a l'hora de realitzar una selfie, pot ser perillós si s'aprova en excés els dits a l'objectiu de la càmera.  

És per aquest motiu que recomana que quan es faci aquesta mena de fotografia el telèfon estigui almenys a 3 metres de distància. Wei demana, en tot cas, que no es comparteixin aquestes fotografies a les xarxes socials davant la possibilitat que un pirata informàtic en faci un mal ús. 

Aquest expert xinès relatava que «una foto presa a menys d'1,5 metres es pot utilitzar per copiar al 100% les empremtes dactilars, mentre que presa entre 1,5 i 3 metres la fiabilitat es redueix al 50%». Recordava que amb aquest tret personal del nostre físic es poden crear sistemes de pagament, obrir portes, etc. 

Un altre expert, Feng Jiangjiang, professor d'identificació d'empremtes dactilars a la Universitat de Tsinghua mostrava els seus dubtes sobre que existeixi una distància segura. Confirmava que és impossible «amb persones amb problemes de pell» però que si es pot veure clares en la resta amb «la distància, l'angle, l'enfocament i la il·luminació ideal». Tots dos coincideixen en una mateixa solució: mostrar només el dors de la mà davant la càmera.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari