Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comprar amb el palmell de la mà, el nou mètode de pagament d'Amazon

Els usuaris de la plataforma s'identificaran a través d'un sensor amb la mida, forma i empremta de la seva mà

Comprar amb el palmell de la mà, el nou mètode de pagament d'Amazon | Digital Trends

Amazon ha posat en fase de proves final el seu nou mètode de pagament i identificació, pel qual els seus usuaris podran accedir als seus serveis i realitzar els pagaments de les seves compres tan sols amb el palmell de la mà. Així ho ha avançat el 'New York Post', que apunta que els mateixos treballadors de la companyia estan participant de les proves, utilitzant el sensor del palmell en les mateixes màquines expenedores de l'empresa.

El sistema, desenvolupat per la tecnològica 'Orville' es fonamenta en un escàner biomètric, que identifica l'usuari a través de la forma, la mida i les empremtes del palmell de la mà; fixant-se en aquelles parts que són úniques de cada persona. Vinculades a cada empremta hi ha l'usuari d'Amazon i el seu número de compte, de tal manera que se suprimeix la necessitat de perdre temps utilitzant la targeta de crèdit o introduint codis de seguretat; tot plegat en un procés rapidíssim de només 300 mil·lisegons.

La privacitat, el principal 'handicap'

El nou mètode de pagament, que està previst que entri en funcionament a finals d'aquest mateix any en els supermercats Whole Foods  (als EUA), propietat també de la companyia, ha anat acompanyat també de polèmica.

El principal obstacle que troba la innovació tecnològica és ni més ni menys que la privacitat dels seus usuaris, que com en tantes noves tecnologies, podria quedar totalment vulnerable en el moment de cedir la seva empremta biomètrica. Una qüestió cabdal, que més enllà de possibles però complicats piratejos informàtics, podria ser el pas definitiu del transvasament de dades personals, i del qual no es podria fugir, ja que a diferència d'una contrasenya, les empremtes biomètriques no es poden canviar.

També et pot interessar...