Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018

Amazon instal·larà un nou centre de distribució a Barberà del Vallès

El centre, que té previst inaugurar a la tardor, serà pioner en emprar la tecnologia 'Pegasus', unes unitats robòtiques que gestionen i dirigeixen els paquets individuals

Vista aèria de la línia d'embalatge de paquets del centre logístic d'Amazon del Prat. Imatge del 7 de març de 2018
El nou centre de distribució d'Amazon estarà situat a Barberà del Vallès i té previst inaugurar a la tardor | ACN

Amazon impulsa la seva presència a Espanya amb  l'obertura d'un nou centre de distribució a la tardor, que estarà situat a Barberà del Vallès (Barcelona) i que crearà 230 ocupacions fixes en tres anys.

El nou centre, que es converteix en el setè d'Amazon a la demarcació de Barcelona, comptarà amb una superfície útil de més de 28.000 metres quadrats, aproximadament com quatre camps de futbol junts, i s'encarregarà de gestionar els paquets rebuts des dels centres logístics, abans que siguin transportats a les estacions logístiques, on finalment seran recollits pels conductors per a lliurar-los als clients.

D'aquesta manera, el gegant del comerç electrònic continua elevant el volum de les seves operacions a Espanya amb l'objectiu de satisfer la creixent demanda dels clients, ampliant la seva varietat de productes i contribuint al creixement de les petites i mitjanes empreses que venen en el seu 'marketplace'.

Més de 200 nous llocs de treball

El nou centre de distribució comportarà la creació de més de 230 ocupacions fixes en tres anys i els treballadors disposaran d'un salari competitiu, un complet paquet de beneficis i l'oportunitat de treballar amb l'última tecnologia d'Amazon Robotics, els 'Pegasus Drives', en un modern entorn de treball.

Pioner en disposar de la tecnologia 'Pegasus'

Així mateix, el centre de Barberà del Vallès serà pioner a Europa en ser el primer a disposar de la tecnologia 'Pegasus'. La instal·lació aprofita com a base la tecnologia de les plantes d'emmagatzematge d'Amazon Robotics ja utilitzada en els centres logístics, on els robots es desplacen dins d'un camp.

No obstant això, en lloc de moure grans prestatgeries d'emmagatzematge, aquestes unitats robòtiques gestionen i dirigeixen paquets individuals. Així, els 'Pegasus Drives' reben els paquets individualment en la seva cinta transportadora, es mouen a través del camp robotitzat i col·loquen el paquet en la rampa adequada en funció del punt de destinació.

'Pegasus Drive' és el robot més recent d'Amazon, dissenyat amb l'objectiu d'obtenir una major eficiència en el procés de distribució, de manera que els clients puguin rebre les seves comandes encara més ràpidament.

La sofisticació arriba al comerç local

El director de centres de distribució a Europa, Dennis Oates, s'ha congratulat de poder comptar a Europa amb aquesta tecnologia. «Estem molt emocionats de veure que els nostres centres són cada vegada més sofisticats a mesura que la tecnologia d'Amazon Robotics evoluciona.

Gràcies a aquests avanços ajudem els nostres empleats a formar-se per a nous i interessants llocs de treball, com ara responsable de processos en el camp de robots o bé especialista en control de flux, i donar-los suport adaptant les seves habilitats», ha explicat.

Paral·lelament, l'alcalde de Barberà, Xavier Garcés, ha subratllat la importància que Amazon s'instal·li en el seu municipi. «Denota la confiança en la situació estratègica del nostre municipi, la generació de llocs de treball estables i de qualitat, la innegable  difusió del nom de Barberà el Vallès i la possibilitat d'articular mecanismes que permetin que el comerç de la localitat pugui ser un element actiu bé com a proveïdors o com a receptors del servei de distribució que actualment la ciutadania demanda», ha assenyalat.

També et pot interessar...