Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president del govern català, Quim Torra, durant la sessió de control d'aquest dimecres, 23 d'octubre.

Torra demana que el seu vot compti per garantir «la continuïtat de les institucions»

El ple ha arrencat aquest dilluns a les tres de la tarda

Imatge del president del govern català, Quim Torra, durant la sessió de control d'aquest dimecres, 23 d'octubre.
Imatge d'arxiu del president del govern català, Quim Torra. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha instat el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, a «garantir» els seus drets de diputat i avisa que, si no, s'estarà posant en risc «la continuïtat de les institucions». Torrent havia advertit que el vot de Torra no es podrà comptabilitzar al ple d'avui. Torra ha manifestat el seu enuig davant de la decisió del Parlament de retirar-li l'acta i s'ha mostrat contundent amb la posició dels seus socis de govern, ERC.

El ple, suspès per uns minuts després de la intervenció de Ciutadans

El president del Parlament,  Roger Torrent, ha suspès per una estona el ple d'aquest dilluns després que la portaveu de Cs, Lorena Roldán, s'hagi referit al president de la Generalitat, Quim Torra, com a «delinqüent» i que el grup taronja ho hagi victorejat. Roldán estava responent Torra, que ha demanat la paraula a l'inici del ple per criticar la decisió de la cambra de retirar-li l'acta de diputat, quan ha assegurat que el president de la Generalitat «és un delinqüentK perquè ha estat condemnat per desobediència.

«Una persona condemnada i jutjada per un fet tipificat al Codi Penal per la justícia és un delinqüent», ha insistit. Torrent ha cridat Roldán a l'ordre i la resta de diputats de Cs s'han aixecat i han començat a ovacionar la seva companya, per la qual cosa el president del Parlament ha acabat cridant a l'ordre el conjunt del grup i suspenent la sessió, fins que s'ha reprès una estona més tard.

El debat ha prosseguit durant els següents minuts amb la intervenció dels portaveus de la resta de grups i subgrups parlamentaris de la cambra.

També et pot interessar...