Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general d'una sessió de control als consellers del Govern al Parlament de Catalunya

Torra és substituït definitivament com a diputat i la crisi s'agreuja al Parlament

L'ombra de l'avançament electoral guanya força al Parlament

Pla general d'una sessió de control als consellers del Govern al Parlament de Catalunya
Imatge del Parlament de Catalunya durant la votació d'aquest dijous a la tarda | ACN

Matí de caos al Parlament de Catalunya. La mesa de la cambra ha rebutjat confirmar la condició de diputat a Quim Torra, a petició de JxCat, i ha avalat la decisió del secretari general del Parlament de retirar-li l'escó. En paral·el, la Junta Electoral Provincial de Barcelona ha atorgat a Maria Senserrich l'escó al Parlament del president Quim Torra, després que aquest dilluns  el secretari general de la cambra hagin ordenat la retirada de l'acta de diputat del president.

La JEP preveu lliurar la credencial a Senserrich, que era la següent de la llista de Junts per Catalunya després de Ferran Mascarell, durant el dia d'avui.  El secretari general del Parlament ha argumentat que la situació de Torra ha canviat la darrera setmana després que el TS de no suspendre la decisió de la JEC de retirar-li l'escó, i la JEP es remet a aquesta ordre i als acords del 10 i 23 de gener. 

La crisi s'agreuja i les eleccions catalanes són a tocar

Amb aquestes decisions, s'agreuja la crisi que s'ha originat aquest matí en seu parlamentària i JxCat i ERC augmenten la seva distància de forma gairebé insalvable: mentre els postconvergents defensaven garantir els drets de Torra com a diputat, ERC pretenia una solució intermitja per garantir la seguretat jurídica de les votacions a la institució.

El desacord s'ha materialitzat aquest migdia al Parlament de Catalunya i les desavinences entre JxCat i ERC fan que, més que mai, l'ombra de trencament del govern i d'una anticipació de les eleccions autonòmiques sigui a tocar. Les hores prèvies fins al ple de la tarda i el seu propi desenvolupament seran decisius.

També et pot interessar...