Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer

Torra, convençut sobre la necessitat d'un mediador: «ERC i CUP compliran»

El president diu que anunciarà —no convocarà— la data de les eleccions «l'endemà de l'aprovació dels pressupostos»

Quim Torra al Parlament el passat 12 de febrer
Quim Torra confia en que ERC i la CUP compliran amb el que ha decidit el Parlament sobre el mediador internacional | Catalunya Diari

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha insistit en la necessitat de la figura d'un mediador internacional a la mesa de negociació entre la Generalitat i la Moncloa. «El Parlament ha votat que cal un mediador, i penso que  ERC i la CUP compliran amb allò que han votat», ha recordat Torra en una entrevista que publica aquest diumenge 'El Punt Avui'. 

«No podem jugar a votar coses que després no tirarem endavant. O les votes o no les votes. Però si votes sí assumeixes les conseqüències», ha avisat el president, en una mesura de pressió als republicans de no fer-se enrere en l'exigència de la figura del mediador. Torra ha avançat també que anunciarà —no convocarà— la data  de les eleccions «l'endemà de l'aprovació dels pressupostos».

Alfred Bosch, en una entrevista de l'ACN
Alfred Bosch assegura que el que ofereix Sánchez per al diàleg és «un aiguabarreig» | Catalunya Diari

Bosch, sobre el diàleg: «No podem permetre que Sánchez tapi el diàleg sobre el conflicte amb la Comissió Bilateral»

«No podem permetre que Pedro Sánchez  tapi el diàleg sobre el conflicte amb la Comissió Bilateral». Així s'ha expressat el conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, en una entrevista a l'ACN. Bosch diu que convocarà la Comissió Bilateral —que presideix— quan estigui «madura», després d'acordar-ne l'ordre del dia. 

Però insisteix que el president espanyol no pot «frenar ni impedir» el diàleg  polític amb «l'excusa» d'aquesta eina. Sobre la taula entre governs, el conseller també replica a JxCat que el mediador és «útil» quan les dues parts l'accepten. Bosch també ha apostat perquè les forces sobiranistes —JxCat, ERC, comuns i CUP— arribin a un «acord» per formar Govern després de les eleccions.

Bosch prioritza la taula de diàleg  entre els dos governs: «Seiem ja a la taula i comencem a parlar del conflicte polític que ens vam comprometre a abordar», ha sentenciat. El conseller ha avisat que el document de 44 punts de Sánchez és «un aiguabarreig» perquè s'hi inclouen aspectes que fan referència al conflicte polític, que creu que s'haurien de tractar a la taula de governs. El conseller considera que, quan el govern espanyol «barreja les coses», sembla que vulgui «passar per davant» les discussions competencials i «distorsionar» el debat polític.

També et pot interessar...