Torra estudia «mesures legals» contra l'Estat per l'argumentari antiindependentista d'España Global

El president demana que s'analitzi si suposa «una interferència en el poder judicial», la «criminalització» del sobiranisme i si hi ha malversació

Quim Torra
Torra estudia «emprendre mesures» contra l'Estat per aquest «gravíssim document»   | Cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat molest i indignat en conèixer el contingut del document que España Global –organisme depenent del ministeri d'Exteriors espanyol- està distribuint amb l'argumentari antiindependentista del govern de l'Estat.

Amb aquest informe, Espanya pretén contradir el discurs i el relat sobiranista i, entre altres coses, dona per bones les tesis de la Fiscalia o alguns testimonis concrets en el judici de l'1-O, del qual encara no hi ha sentència. És aquest punt justament el que ha portat a Torra a donar instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè estudiïn les mesures a emprendre per l'argumentari d'España Global.

Pot suposar una interferència en el poder judicial

I és que el president considera que amb el document el govern de l’Estat estaria vulnerant la directiva europea sobre presumpció d'innocència, i creu que pot suposar una interferència en el poder judicial.

A més, el president considera que el text està criminalitzant el moviment independentista poques setmanes abans que, previsiblement, es dicti la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas de l'1-O i això també fa créixer la seva sospita. De la mateixa manera, Torra ha avisat que demanarà a l'Estat quant ha costat l'elaboració de l'informe d'Espanya Global per si es pot ser constitutiu d'un delicte de malversació. 

També et pot interessar...


Comentaris
Patricia García Ventura
Quina barra parlar de violència aquells que van pegar a tort I a dret a persones que exercien el seu dret de vot legal o no legal es un dret que tenim tots. Catalunya no és Espanya I no vull que ho sigui fora els faixistes fora els traidors Fora tots els que no entenguin el que és Catalunya.

envia el comentari