Torra estudia «mesures legals» contra l'Estat per l'argumentari antiindependentista d'España Global

El president demana que s'analitzi si suposa «una interferència en el poder judicial», la «criminalització» del sobiranisme i si hi ha malversació
Torra estudia «emprendre mesures» contra l'Estat per aquest «gravíssim document»   | Cedida

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat molest i indignat en conèixer el contingut del document que España Global –organisme depenent del ministeri d'Exteriors espanyol- està distribuint amb l'argumentari antiindependentista del govern de l'Estat.

 

Amb aquest informe, Espanya pretén contradir el discurs i el relat sobiranista i, entre altres coses, dona per bones les tesis de la Fiscalia o alguns testimonis concrets en el judici de l'1-O, del qual encara no hi ha sentència. És aquest punt justament el que ha portat a Torra a donar instruccions als serveis jurídics de la Generalitat perquè estudiïn les mesures a emprendre per l'argumentari d'España Global.

 

 

Pot suposar una interferència en el poder judicial

I és que el president considera que amb el document el govern de l’Estat estaria vulnerant la directiva europea sobre presumpció d'innocència, i creu que pot suposar una interferència en el poder judicial.

 

A més, el president considera que el text està criminalitzant el moviment independentista poques setmanes abans que, previsiblement, es dicti la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas de l'1-O i això també fa créixer la seva sospita. De la mateixa manera, Torra ha avisat que demanarà a l'Estat quant ha costat l'elaboració de l'informe d'Espanya Global per si es pot ser constitutiu d'un delicte de malversació. 

 

També et pot interessar...

Més notícies de la categoria Política