Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra assegura que «no hi ha perill» per decretar un confinament global a Catalunya

El president de la Generalitat no descarta tancaments puntuals: «En cada moment prendrem les decisions més oportunes»

Quim Torra
El president de la Generalitat, Quim Torra, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que «no hi ha perill» que a Catalunya  hi hagi un rebrot generalitzat que dugui el Govern a decretar un confinament global. «Tots els brots del país estan controlats», ha respòs Torra preguntat pels riscos d'un retrocés del desconfinament arreu del territori.

El president ha dit que no descarta haver de perimetrar altres comarques, com s'ha fet amb el Segrià, tot remarcant que l'executiu «està preparat» per afrontar cada cas particular: «En cada moment, prendrem les decisions més oportunes». En una visita a la  Fundació Catalonia Creactiva, Torra ha volgut llençar un missatge de «tranquil·litat» i ha demanat a la ciutadania que es mantingui en una «tensió positiva» vers la pandèmia.

Torra, sobre la convocatòria electoral a la tardor: «No és temps d'especular, sinó de treballar»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat evitar les travesses sobre una convocatòria electoral a la tardor. «No és temps d'especular, sinó de treballar», ha dit Torra preguntat per la convocatòria dels comicis un cop estiguin modificats els pressupostos arran de la crisi sanitària. El president ha demanat prioritzar la gestió de la covid i ha remarcat que «les eleccions ja vindran».

Segons el president, la prioritat és aprovar els plans de contingència, reclamar a l'estat espanyol els recursos per afrontar la pandèmia i abordar el retorn a les escoles. Pel que fa a la taula de diàleg amb la Moncloa, Torra  ha lamentat que el conflicte polític amb el govern de Pedro Sánchez és al mateix punt que quan governava Mariano Rajoy.

Els Mossos revisaran els itineraris a alguns polígons del Segrià per agilitzar l'accés de vehicles pesats

Al seu torn, els  Mossos d'Esquadra es plantegen revisar alguns itineraris d'entrada i sortida a polígons industrials de la comarca del Segrià per als vehicles pesats, camions i maquinària agrícola, per agilitzar els controls, arran del confinament decretat aquest dissabte. El comissari en cap, Eduard Sallent, ha dit que no hi ha hagut cap incident rellevant aquests dos dies, però sí que es podrien canviar alguns punts de control per agilitzar-los. En tot cas, Sallent ha dit que aquests dies la prioritat és informar i fer pedagogia, no pas denunciar.