Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada

Torra es planteja reduir encara més el límit de deu persones en les trobades

«Hem de baixar el nostre ritme social perquè puguem mantenir el ritme laboral, escolar i social», ha dit el president

El president del Govern, Quim Torra, en roda de premsa amb mascareta posada
El president Torra, en una imatge d'arxiu. | cedida

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha manifestat aquest dilluns, 21 de setembre, que es plantegen ampliar les restriccions a Catalunya pel coronavirus. Una de les mesures seria reduir el límit de persones permès en les trobades públiques i privades, que actualment és de deu persones. A Madrid, per exemple, aquesta limitació és, des d'avui, de sis persones. A més, el cap de l'executiu ha avançat que el Govern s'està plantejant ampliar mesures de restriccions a Catalunya com tancar parcs infantils per evitar aglomeracions i ha demanat que es baixi el «ritme social».

El president de la Generalitat, Quim Torra, recomana no viatjar a Madrid excepte que sigui per un cas excepcional i amb mesures de prudència. Així ho ha dit en un acte amb la Creu Roja. Torra ha explicat que ha parlat amb AENA i Renfe perquè es facin controls de temperatura a les persones que vinguin de la comunitat de Madrid. Així mateix, ha explicat que es reunirà amb el gremi de restauradors per fer incidència en l'obligatorietat de l'ús de la mascareta a les terrasses i ha dit que només s'ha de treure en el moment de consumir.

El govern espanyol i Madrid acorden la creació d'un «Grup Covid-19» per coordinar les actuacions contra la pandèmia

El govern espanyol i la Comunitat de Madrid han acordat la creació d'un 'espai de cooperació' per coordinar les actuacions contra la pandèmia. Aquest espai inclourà un 'Grup Covid-19', que es reunirà setmanalment i on participarà el ministre de Sanitat, Salvador Illa, la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, el conseller de Sanitat de la comunitat, Enrique Ruiz Escudero i el vicepresident de la comunitat, Ignacio Aguado. Les propostes que en surtin serviran de «recomanacions» a les actuacions que «continuarà executant la comunitat, en exercici de les seves competències».

Aquest grup, a més, comptarà amb dues 'Unitats de Suport', que es reuniran dos cops per setmana i elevaran les seves propostes al grup. Per una banda, la Unitat Territorial, que estarà formada pel conseller d'Habitatge de Madrid, l'alcalde de la ciutat, la secretària general de Coordinació Territorial i el President de la Federació Madrilenya de Municipis.

Per l'altra la Unitat Tècnica, que integraran el Conseller de Justícia i Interior de la comunitat, el de Transports, el delegat del govern espanyol a Madrid, la secretària General de Transports del govern espanyol, un representant de la UME, un de la policia espanyola, de la Guàrdia Civil, el director del SUMMA-112 i el del SAMUR. En un comunicat conjunt, ambdues administracions asseguren que aquest espai de cooperació ha de donar una «resposta eficaç als greus problemes» que ha generat l'epidèmia «des de la unitat d'acció».