Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.

Torra regala dos llibres a Sánchez a la seva reunió a Barcelona

Sánchez, en canvi, no ha dut cap regal al president de la Generalitat —o, almenys, no han transcendit

Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió al Palau de la Generalitat el 6 de febrer de 2020.
Pedro Sánchez i Quim Torra, a la seva reunió d'aquest dijous al Palau de la Generalitat. | Europa Press

Com ve sent tradició, a la reunió d'aquest dijous, 6 de febrer, Torra també ha regalat un parell de llibres a Pedro Sánchez. A ningú se li escapa, però, que l'elecció dels exemplars té missatge. D'una banda, l'ha obsequiat amb el llibre 'Inventing Human Rights, de Lynn Hunt, que parla de l'aparició i el desenvolupament dels drets humans des de les seves arrels conceptuals en la il·lustració fins a la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides  el 1948.

A més, el president català ha regalat a l'espanyol un exemplar de  'Llibertat i sentit', de Lluís Solà, que continua el diàleg existent sobre les qüestions principals que afecten la condició humana, com el sentit i valor de la llibertat, de la justícia, de l'amor, de l'art o la poesia.

Una reunió que ha servit per fixar l'inici de la mesa de diàleg al mes de febrer

Han estat les anècdotes d'una reunió que ha servit per al propòsit pactat setmanes enrere entre el PSOE i ERC: posar data a l'inici de la mesa de diàleg, que es constituirà en el mes actual, al febrer.  Després de la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el president espanyol ha comentat que han pactat que al febrer se celebri la primera de les reunions.

Sánchez, que ha fet arribar el seu document «per a la retrobada», ha admès que la negociació d'una solució per al conflicte català «no serà fàcil ni curta» i ha constatat que propostes com les que ha fet  Torra «demostren quan allunyades estan les posicions». A més, de moment tanca la porta a l'autodeterminació i l'amnistia pels presos. Igualment, ha assegurat que no cal un mediador perquè «els ciutadans seran testimoni de tot».

Sánchez ha comparegut a la galeria gòtica del Palau de la Generalitat després d'una hora i mitja de reunió. El president espanyol ha volgut mostrar-se «honorat, agraït i amb emoció» pel tracte rebut i el to de la trobada.

També et pot interessar...