Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra

Torra adverteix que condemnar els presos suposarà fermesa «cap a la independència»

El president de la Generalitat assegura que donarà una resposta «de país» amb el «màxim consens dels demòcrates»

Quim Torra
Quim Torra ha amenaçat amb la independència si no s'absolen als presos independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha advertit que  si la sentència del Tribunal Suprem no marca l'absolució dels políticsempresonats pel procés independentista,  s'haurà de «traçar un camí ferm fins a arribar a la independència».

La societat «no vol quedar-se atrapada»

A la conferència 'Democràcia!' —que ha ofert aquest dijous al matí en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press a l'hotel Villa Magna—, Torra ha assegurat que donarà una resposta «de país» a les sentències amb el «màxim consens dels demòcrates» per reprendre la iniciativa. 

Aquesta reacció també buscarà donar «sortida» a una societat que «no vol quedar-se atrapada» en un Estat que no reconeix la seva «voluntat democràtica». El president ha insistit a enfortir les institucions en comptes d'apostar per unes noves eleccions al Parlament. «Ja no esperem cap proposta per encaixar a Espanya, només democràcia, tota la democràcia», ha afegit. 

Ha explicat, a més, que el catalanisme s'ha convertit en independentisme  després de la sentència del Constitucional que va rebutjar part de l'Estatut. Aquella sentència, ha dit, «va enterrar el pacte constitucional», i la del Tribunal Suprem respecte del procés independentista obrirà «una nova etapa». Segons Torra, si no és absolutòria, una etapa cap a l'independentisme.

També et pot interessar...