Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.

Torra es pren un respir a la seva agenda i visita Castellfollit de la Roca

El president recupera aquest dilluns la seva agenda oficial

El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.
Torra ha visitat aquest diumenge el municipi de Castellfollit de la Roca. | Catalunya Diari

Després de mesos d'una intensa agenda, marcada per la gestió de la crisi del coronavirus, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha gaudit d'un cap de setmana sense cap mena d'acte oficial, que li ha permès desconnectar per uns dies juntament amb la seva família. 

Torra penja imatges a les xarxes socials des de Castellfollit de la Roca

El mateix Torra ha penjat fotografies a les xarxes socials, on se'l pot veure vestit de manera informal, amb bermudes, acompanyat de la seva esposa, Carola Miró, i les seves dues filles, Carola i Helena, a un singular municipi de la comarca de la Garrotxa: Castellfollit de la Roca. En les fotografies, el president i la seva família posen des d'un pont, amb el poble al darrere, en una publicació a Instagram que el president de la Generalitat ha acompanyat d'altres fotos del mateix poble.

D'aquesta forma, Torra publica imatges de la seva breu desconnexió en territori català després de mesos d'elevada intensitat pel que fa a la seva agenda. De fet, aquest dilluns té previstos dos actes a la seva agenda oficial: a les deu del matí, la commemoració del tercer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils; i a les dotze del migdia, la reunió de seguiment de l'evolució de la pandèmia a Catalunya. Vacances molt breus per a Torra que, això sí, li hauran servit per descobrir territori.

Aragonès reivindica als «republicans asimptomàtics» del govern espanyol que «es facin notar»

Mentrestant, el coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha exigit al PSOE i Podem que «es posin les piles» en relació al cas del rei emèrit Joan Carles I i ha afirmat que «si ara hi ha republicans asimptomàtics al govern de l'Estat, s'ha de notar». En aquest sentit, Aragonès ha dit que s'ha de posar sobre la taula «l'agenda republicana, la despenalització de les injúries a la Corona» i, al mateix temps, «s'ha d'obrir un debat sobre el dret a l'autodeterminació».

Aragonès ha participat aquest diumenge en una reunió telemàtica sobre la monarquia i el delicte d'injúries amb el BNG, Endavant Andalusia i MÉS x Mallorca. Tots han coincidit a afirmar que, ni que la Fiscalia hagi arxivat la denúncia contra ells per injúries a la Corona, no cediran.