Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Roger Torrent

Torrent garanteix que Torra podrà votar i intervenir en el ple

El president del Parlament no tem una inhabilitació: «No m'interessen les conseqüències de les decisions, sinó si són necessàries o no»

El president del Parlament, Roger Torrent, ha garantit que el president de la Generalitat, Quim Torra, podrà «votar i intervenir» en el proper ple a la cambra, previst pels dies 22 i 23 de gener.  «Ho dic i ho mantinc. Jo faré tot el que estigui a les meves mans per defensar els drets del president Torra i el seu ple exercici com a diputat», ha assegurat Torrent aquest diumenge al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. 

El president del Parlament insisteix que el líder de la Generalitat segueix sent diputat i que la Junta Electoral Central és un òrgan «exclusivament administratiu» que no pot modificar la composició d'un Parlament: «No pot inhabilitar a un diputat i menys al president de la Generalitat». A més, ha descartat valorar escenaris futurs perquè «no farien un favor al Govern, ni al Parlament, ni a la situació política del país. Tot va canviant». 

«Hem vist com estan disposats, aquells que voldrien que calléssim, a no acatar, a no assumir les decisions dels alts tribunals europeus. Doncs si fan això, què no faran dins la mateixa jerarquia jurisdiccional espanyola?», s'ha preguntat el president del Parlament. 

No es mostra preocupat per una possible inhabilitació

Sobre una possible inhabilitació, Torrent no s'ha mostrat preocupat: «No m'interessen les conseqüències de les decisions, sinó si són necessàries o no», ha reflexionat en veu alta el president del Parlament.

A la pregunta per si es presentaria com a candidat d'ERC a unes futures eleccions catalanes, Torrent ha destacat que el candidat del seu partit és Oriol Junqueras, perquè així ho ha decidit la militància d'ERC. Torrent ha assegurat que està «sempre  a disposició del partit i del país» i ha destacat que el fet important és veure com arriba el missatge d'ERC a la ciutadania, més enllà de qui sigui la cara del partit. 

També et pot interessar...