Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019

El Tribunal Suprem impedeix a Junqueras exercir com a eurodiputat

Considera que el president d'ERC està inhabilitat i li impedeix exercir com a parlamentari europeu

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, en el moment de prometre la Constitució al Congrés dels Diputats el 21 de maig del 2019
La campanya s'ha iniciat arran de la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras | Cedida

Oriol Junqueras no podrà exercir com a eurodiputat. El Tribunal Suprem s'ha pronunciat aquest dijous, 9 de gener, al migdia, manifestant que el president d'ERC està inhabilitat i deixant-lo fora de cap opció  per exercir com a parlamentari europeu. L'alt tribunal, a més, ha dit que no té previst demanar el suplicatori al Parlament Europeu.

La Sala del Tribunal Suprem que va jutjar el líder d'ERC a la presó, Oriol Junqueras, pel procés independentista a Catalunya,  ha rebutjat excarcerar-lo perquè pugui assistir el proper dilluns a Estrasburg i fer així efectiva la seva condició d'eurodiputat. També ha acordat, doncs, rebutjar cursar un suplicatori a el Parlament Europeu per poder executar la condemna de 13 anys de presó que el mateix tribunal va dictar contra ell.

El Suprem denega a Junqueras la immunitat que li va reconèixer el TJUE

Aquesta és la forma com l'alt tribunal espanyol  respon a la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va reconèixer la immunitat del líder independentista com a membre de l'eurocambra des de la data en la qual va resultar electe el passat mes de juny,  un dia després de concloure el judici a l'alt tribunal que es va celebrar contra ell i altres onze líders independentistes.

Els set magistrats que van jutjar Junqueras tenien sobre la taula dues peticions molt diferents. D'una banda la de la Fiscalia, que defensa que ja no cal aplicar la immunitat en el cas de Junqueras perquè ja no és un pres preventiu, sinó un condemnat en ferm que ha de ser, precisament per aquest motiu, inhabilitat per exercir a l'Eurocambra; i de l'altra la de l'Advocacia de l'Estat, a favor que pugui acudir a Brussel·les a obtenir la seva acta mentre es demana a Parlament Europeu que se suspengui la seva immunitat.

També et pot interessar...