Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra i Pedro Sánchez durant una trobada a Moncloa el 9 de juliol de 2018

Sánchez, disposat a reunir-se amb Torra després de la trucada d'aquest matí

El cap del Govern i el líder del PSOE han parlat durant 15 minuts en una trucada «cordial»

Quim Torra i Pedro Sánchez durant una trobada a Moncloa el 9 de juliol de 2018
El que s'han dit Pedro Sánchez i Quim Torra en la trucada d'aquest dimarts | GTRES

El president del govern en funcions, Pedro Sánchez, s'ha mostrat disposat a reunir-se amb Quim Torra, el president de la Generalitat «com més aviat millor», segons han informat fonts de la presidència de la Generalitat.

  

Dos mesos després de la sentència, aquest dimarts ambdós presidents han mantingut la primera conversa telefònica  després de les insistències d'ERC en les negociacions amb el PSOE. La trucada ha tingut lloc a dos quarts de deu del matí, abans de la reunió del Consell Executiu, i ha durat vora quinze minuts.

El president Torra ja havia trucat en diverses ocasions a Sánchez després de la resolució de la sentència sense obtenir resposta. Ara, sembla que Sánchez ha vist que necessita tots els suports possibles per la investidura i ha canviat de parer. «L'objectiu de Pedro Sánchez és governar des de valors progressistes i amb el desig de construir grans consensos» asseguren des de la Moncloa, per això, «en aquesta voluntat de consens s'emmarquen les converses iniciades aquest matí per posar sobre la taula les necessitats, problemes i solucions que requereixen els diferents governs autonòmics».

Sánchez està disposat a reunir-se

La trucada, emmarcada en la ronda de contactes amb els presidents autonòmics, ha estat la segona, ja que seguint el protocol Sánchez ha trucat primer a Íñigo Urkullu. En la conversa el socialista «ha tornat a reconèixer la naturalesa política del conflicte» català i ha afirmat que cal avançar, segons informen les mateixes fonts.

Torra ha defensar que la solució al conflicte  passa per «l'exercici del dret de l'autodeterminació i el fi de la repressió, així com la llibertat dels presos polítics» i s'ha mostrat crític amb el fet que Sánchez no hagués atès abans les seves trucades acusant-lo de «falta de cortesia institucional».

També et pot interessar...