Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez, president del govern espanyol

Sánchez, en català: «És el moment d'avançar»

El president del govern espanyol ha fet una piulada en català després de la cita

Pedro Sánchez, president del govern espanyol
Pedro Sánchez ha fet una piulada en català després de la reunió amb Torra. | CatalunyaDiari.cat

Després de la reunió que ha mantingut aquest dijous al migdia amb el president Torra, Pedro Sánchez n'ha fet una valoració positiva malgrat la distància evident entre els dos mandataris. Amb tot, cal recordar que ha estat la primera vegada en tretze anys que un president del govern espanyol visita el Palau de la Generalitat.

La piulada de Pedro Sánchez en català

Estona després, ja a mitja tarda, Sánchez ha fet una piulada valorativa a Twitter  sobre la reunió. El fet més notable és que l'ha fet en català. «Avui he anat al Palau de la Generalitat per reunir-me amb l’actual president i dialogar, per expressar la voluntat de milions de persones a Catalunya i a Espanya que volen donar una oportunitat al retrobament i a l’esperança. És el moment d’avançar», ha dit Sánchez.

 

Un primer pas per al diàleg

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha explicat que la taula de diàleg i negociació entre el govern de l'Estat i el de Catalunya s'iniciarà aquest mateix mes. Després de la reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha comentat que han pactat que al febrer se celebri la primera de les reunions. Sánchez, que ha fet arribar el seu document «per a la retrobada», ha admès que la negociació d'una solució per al conflicte català «no serà fàcil ni curta», i ha constatat que propostes com les que ha fet Torra «demostren com d'allunyades estan les posicions».

També et pot interessar...