Estafa

La Policia adverteix sobre una notificació per renovar els certificats del DNI: «És real»

Tots i que molts usuaris es plantejaven si el correu era una estafa, ara la Policia ha confirmat la seva veracitat

Si bé la  Policia Nacional sol utilitzar les seves xarxes socials per alertar sobre estafes que poden arribar a través d’internet, en aquesta ocasió ha tranquil·litzat la població sobre un e-mail que ha arribat a diversos usuaris del país. El missatge en qüestió, sota l’assumpte «Notificació Direcció General de la Policia», és una alerta real sobre la renovació del Document Nacional d‘ Identitat.

«Has rebut un e-mail com aquest i no saps si desconfiar? És real, es tracta d’un avís per renovar els certificats del teu DNI», explicaven des del cos policial. Es tracta d’un inofensiu recordatori que alguns han sospitat que podria tractar-se d’una possible estafa.

De tota manera, hi ha diverses maneres per saber que el correu  és fiable. En primer lloc, la direcció que envia el missatge és notificaciones@policia.es, un correu que només utilitza la vertadera Policia Nacional. D’altra banda, en cap moment demana dades personals ni insta a introduir dades bancàries, una tècnica molt utilitzada en aquesta mena d'estafes.

Com renovar els certificats del DNI

Per la seva banda, la policia també recorda que la renovació dels certificats del DNI  és un tràmit voluntari i totalment gratuït. Tot aquell qui vulgui fer-ho haurà d’apropar-se a qualsevol oficina on es tramitin DNI i passaports  i utilitzar el punt d’actualització.

A la pantalla apareixeran les dades de l’usuari, i accedint al menú de l’esquerra es podrà veure l’opció ‘Renovar certificats’. De tal manera, el cos policial també recorda que els certificats només podran ser renovats en dues ocasions: si han caducat  o si van ser revocats pel mateix ciutadà.

També et pot interessar...