Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Valls

Txarango carrega contra Manuel Valls per fer servir la seva música en un acte de campanya

Els artistes catalans han assenyalat que no en tenia permís i han desitjat «el més meravellós dels fracassos» al candidat de Cs

Alguer Txarango
Els artistes de Txarango han criticat que els polítics utilitzin músiques amb drets d'autor, sense permís, en la campanya | CatalunyaDiari.cat

Sembla que enguany els polítics tenen especial interès a potenciar la música en les seves particulars campanyes electorals. I alguns, tiren pel dret. És per això que novament ha esclatat la polèmica, aquesta vegada amb Manuel Valls com a protagonista. El candidat de Ciutadans per Barcelona va utilitzar una cançó de Txarango durant el seu acte central de cara a les municipals del 26 de maig, fet que no ha agradat gens als artistes.

La periodista Marina Fernández compartia el vídeo del moment a Twitter. I el grup, convertit en símbol de cultura catalana que traspassa fronteres, ha respost  carregant durament contra l'exprimer ministre francès, tot desitjant-li «el més meravellós fracàs» en els pròxims comicis.

Vinguts del Ripollès, triomfen a cada escenari i amb cada cançó. Una d'elles,  'Una lluna a l'aigua', és de la qual van gaudir aquest dijous els militants de Cs al pavelló de la Vall d'Hebron de Barcelona, en un intent de la formació de crear un ambient festiu. El míting va aplegar prop d'un miler de ciutadans, que van escoltar el missatge del polític i les melodies vibrants de Txarango, sense que els seus creadors li donessin el vistiplau.

Valls
Valls va aplegar prop d'un miler de ciutadans en el seu acte central de campanya a Barcelona | Twitter

La resposta de Valls

La xarxa ha bullit de comentaris, la majoria crítics amb el candidat a l'alcaldia de Barcelona. I aquest, ha volgut respondre els artistes, sense pèls a la llengua. Lluny de qualsevol disculpa o justificació, ha qualificat de 'lamentable' utilitzar una cançó del popular grup català, encara que tingués permís, i tancava la publicació amb un 'mai més'. Una promesa més de les moltes que inunden aquests dies previs al 26-M.

També et pot interessar...

  • HBO afirma que no ha autoritzat l'ús de la imatge de Joc de Trons per la campanya de C's
  • Un grup d’artistes fa un cançó de ‘reggaeton’ que dona suport a Ada Colau