Els presos independentistes abandonen la vaga de fam

Els presos independentistes han optat per aturar la seva protesta 20 dies després que Jordi Sánchez i Jordi Turull anunciessin que començaven una vaga de caràcter indefinit

Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural
La vaga dels presos independentistes s'ha perllongat durant 20 dies | Twitter

Punt final a la vaga de fam. Els presos independentistes han optat per aturar la seva protesta 20 dies després que Jordi Sánchez i Jordi Turull anunciessin que començaven una vaga de caràcter indefinit.

La portaveu dels presos en vaga, la periodista Pilar Calvo, ha anunciat aquest migdia que Turull, Sánchez, Rull i Forn faran un recés definitiu a la seva acció. En aquesta línia, també cal esmentar que Jordi Turull va haver de ser ingressat la setmana passada a causa dels efectes de la protesta.

Així doncs, aconseguits alguns del objectius de la protesta —com, per exemple, l'activació del Tribunal Constitucional pel que fa als seus recursos d'ampara— els presos han dit prou a la vaga. 

 

Els expresidents ja van demanar l'aturada

Els primers rumors sobre el recés ja van arribar ahir al vespre. Els expresidents de la Generalitat i del Parlament de Catalunya van demanar ahir als presos sobiranistes en vaga de fam —Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn— que posessin fi immediatament a la seva vaga de fam. 

Els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull en una imatge d'arxiu, abans de comparèixer al Tribunal Suprem
Els presos han optat per aturar la seva vaga de fam  | CatalunyaDiari.cat

 

Ho van fer a través d'una carta conjunta promoguda pel Síndic de Greuges i que, en aquesta línia, va ser signada per Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur MasCarles Puigdemont, Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell. 


Comentaris

envia el comentari