Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, en roda de premsa el 19 de juny del 2019

Una candidatura independent, la condició de Valls per ser candidat a la Generalitat

L'exministre francés té clar que ho farà com independent

El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, en roda de premsa el 19 de juny del 2019
Manuel Valls planteja presentar-se en unes futures eleccions a la Generalitat | Cedida

El líder del grup municipal Barcelona pel Canvi i exprimer ministre francès,  Manuel Valls, podria presentar-se a unes futures eleccions a la Generalitat.  Aquest ha estat l'anunci que ha fet durant una entrevista a 'Ràdio 4'. El polític ha assenyalat que s'està plantejant aquesta possibilitat, una decisió que depèn de la seva reflexió personal però també del que passi a Espanya  quelcom que depèn de pacte de Pedro Sánchez amb ERC de cara a la investidura. 

Una negociació amb la qual no està gens d'acord i que ha considerat inacceptable: «Li donem les claus del futur d'Espanya a un partit que s'ha saltat la Constitució, l'Estatut i el reglament del Parlament. Em sembla perillós». Tot seguit, ha afegit que «el nacionalisme és guerra, són noves fronteres, és supremacisme». És per això que demana al PSOE que finalment pacti amb la dreta: «El que sigui perquè el futur no estigui en mans d'ERC».

Malgrat que encara no es tracta d'una decisió ferma, Valls té molt clar que si finalment es presenta a les futures eleccions a la Generalitat, ho farà com a independent, vol estar fora del marc polític tradicional perquè vol representar «la renovació, l'esperança i resistir» davant de l'independentisme.

Arrimadas vol atreure a Sánchez a un pacte PSOE-PP-C's

Valls insta al PSOE a fer un pacte de dretes quelcom que la portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, també vol aconseguir. Tot i que reconeix que veu difícil convèncer al president del govern en funcions, Pedro Sánchez, en declaracions a 'Onda Cero' ha afirmat que el pròxim dilluns quan es reuneixi amb Sánchez seguirà defensat que hi ha una alternativa al «malson» d'un govern del PSOE amb Podem que depengui d'ERC i altres partits nacionalistes.

També et pot interessar...