Alarmant notícia sobre les malalties sexuals a Barcelona

El nombre de casos de VIH i sida disminueixen però augmenten la clamídia, la sífilis i la gonocòccia

Braç d'un pacient mentre li fan proves per a la detecció de MTS
Alarmant notícia sobre les malalties sexuals a Barcelona | ACN

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha anunciat aquest dimecres que l'any vinent, 2020, l'Ajuntament de Barcelona reforçarà les mesures de prevenció i sensibilització per a revertir la tendència a l'augment de les Malalties de Transmissió Sexual (MTS).

Gemma Tarafa ha presentat l'informe de l'Agència de Salut Pública de Barcelona 'La salut a Barcelona 2018', segons el qual a Barcelona el nombre de casos de VIH i la incidència de la sida disminueixen, però es manté la tendència a l'augment d'altres infeccions de transmissió sexual (ITS), particularment la clamídia, la sífilis i la gonocòccia.

L'informe indica que l'any passat, en comparació a 2017, van disminuir de 371 a 332 els casos de VIH i de 51 a 37 els de sida, però va haver-hi 1.364 casos de sífilis (+22,3%), 2.470 de gonocòccia (+22,7%) i 2.687, de clamídia (+44,1%).

A partir del 2020 s'implantarà un pla de reforç

La regidora ha manifestat que «és molt bona notícia el descens de noves infeccions de VIH i sida però no podem ser autocomplaents, darrere hi ha persones, amb nom, cognoms i família», i ha assenyalat que també cal «estar damunt» d'altres MTS que van en augment no només a Catalunya sinó a tota Europa.

Amb aquest objectiu, Tarafa ha anunciat un pla de reforç per a revertir la tendència a l'alça d'aquesta mena d'infeccions, del qual ha destacat una campanya ciutadana de sensibilització cap a les MTS el pròxim any i la promoció de la salut sexual i reproductiva en els centres educatius de primària i secundària.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari