Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rivera

El 22,3% dels votants de Ciutadans se’n penedeixen del seu vot

Un sondeig reflexa que un de cada cinc electors de Ciutadans se’n penedeixen del vot «tenint en compte la situació política actual». La dada podria mogificar el sentit de vot de Rivera a la investidura de Sánchez

Rivera
Albert Rivera podria perdre vots, segons un sondeig d''El Mundo' | EFE

 

Un sondeig reflecteix que el 22,3% dels electors de Ciutadans se’n penedeixen del seu vot «tenint en compte la situació política actual» segons una enquesta de Sigma Dos per 'El Mundo'. El mitjà ha volgut fer un sondeig de reflexions post electorals on ha preguntat «tenint en compte el resultat de les recents eleccions generals i la situació política actual, te’n penedeixes del que vas votar a les eleccions generals del passat mes d’abril?»

La resposta obtinguda és que un de cada cinc sí que se’n penedeix. Un percentatge que està per sobre la mitja en comparació al que manifesten altres votants que es troba en el 7,5%.  Els votants dels diferents partits han votat que es penedeixen en un 6,7% Podemos, un 4,4% PSOE i un 3,7% Vox.

No obstant això, les enquestes són tota una incògnita per Ciutadans, ja que  en les passades eleccions generals cap sondeig va preveure que quedaria tan a prop, pel que fa a vots, del PP i que finalment obtindria 57 escons. Però els seus electors tenen un perfil procedent de diverses formacions i votants joves, per tant molt plural i sensible a moure’s.

Rivera segueix perdent suports

Sembla que Albert Rivera segueix perdent suports, en qualsevol cas, el partit s’està convertint en el centre del debat polític,  tant pels pactes que està signant en l’àmbit local i autonòmic —ha signat alguns pactes amb Vox i PP—, com al paper decisiu que està jugant en la investidura de Pedro Sánchez. Pactes que estan creant molt sobre què parlar.

En les últimes setmanes el líder del partit taronja ha tingut diferents desavinences internes  que han fet que membres important del partit l’abandonessin després de rebutjar de forma unilateral la possibilitat de pactar amb el PSOE, com externes. Per aquest motiu en el sondeig d’’El Mundo’ també es preguntava «La diferència d’opinions entre Manuel Valls i Albert Rivera respecte a qüestions com l’Alcaldia de Barcelona o els pactes amb Vox[...].  Quina postura et sembla millor, la de Valls o la de Rivera?».

Els resultats han estat ajustats, mentre que la majoria —55,1%— creia era correcte que Valls facilités l’alcaldia a Ada Colau per evitar que ho fos Maragall, la mateixa majoria quasi —54,9%— creu que en la disputa de Valls pel que fa a Vox, Rivera tenia raó.

També et pot interessar...