Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal

Vox acusa el govern espanyol de tenir «segrestats» als madrilenys

Abascal avisa Sánchez de «possibles responsabilitats judicials»

Imatge d'arxiu de Santiago Abascal
Imatge d'arxiu de Santiago Abascal. | EFE

La diputada de Vox Macarena Olona ha acusat el govern espanyol de tenir «segrestats» als madrilenys pel fet d'haver rebutjat que la Comunitat de Madrid passi a la fase 1. «Fa olor de prevaricació», ha afirmat durant la sessió de control d'aquest dimecres al Congrés, i ha dit que mantenen als seus ciutadans «sota arrest» per «raons polítiques» i no pas «sanitàries».

La resposta d'Illa

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha contestat que l'executiu espanyol seguirà «actuant amb prudència» i ha argumentat que el canvi de fase es decideix «d'acord amb criteris coneguts» basats en criteris tècnics. «Progressar o no de fase no significa que la  comunitat autònoma faci un bon o mal treball sinó que no es donen les condicions per fer-ho amb garanties o seguretat», ha dit.

Olona ha assegurat que el govern espanyol  està «arruïnant» Madrid i l'ha acusat de tenir com a estratègia «destruir Madrid». «Ens tindran al davant, no abandonarem el poble de Madrid», ha insistit Olona. Illa ha respost que «el poble de Madrid també té al seu costat al govern d'Espanya».

Possibles conseqüències judicials de la mala gestió del coronavirus

El president de Vox, Santiago Abascal, ha avisat el president espanyol,  Pedro Sánchez, que pot tenir «possibles responsabilitats judicials» per la gestió del coronavirus i l'ha advertit que no se'n rigui: «També es reia Junqueras de les denúncies de Vox». Al torn de rèplica al debat de pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés, Abascal ha tornat a demanar la dimissió del cap de l'executiu espanyol i l'ha acusat de provocar «milers de morts».

«Assumeixin les seves responsabilitats per la seva gestió criminal», ha dit, i ha insistit que el govern de coalició és «dolent per a la salut, la vida i l'economia». Abascal també ha demanat que no «culpabilitzi» els manifestants de zones com el barri de Salamanca i ha dit que són protestes «cíviques».