Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, reunit el 10 de gener de 2020.

Un Whatsapp de Budó, en referència a ERC: «Governem amb l'enemic»

Els missatges són de l'any 2017 i s'han inclòs al sumari del cas sobre subvencions fraudulentes de CDC

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, reunit el 10 de gener de 2020.
El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

Una nova polèmica enterboleix, encara més, les relacions entre els dos socis del govern de Catalunya: JxCat i ERC. Aquest divendres, 21 de febrer, han sortit a la llum diversos missatges de Whatsapp que durant l'any 2017 van enviar dos dels pesos pesants dels postconvergents a l'actual govern: la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; i el conseller d'Interior, Miquel Buch.

Els missatges estan inclosos a la investigació de la Guàrdia Civil sobre presumptes subvencions fraudulentes concedides per part de CDC a fundacions afins.

Els polèmics Whatsapps de Meritxell Budó, contra ERC i la CUP

Els Whatsapps que han sortit a la llum corresponen a 2017, quan Meritxell Budó (JxCat) era alcaldessa de la Garriga i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, en el mandat de l'alcalde d'Igualada, Marc Castells. En un grup de Whatsapp, Budó  va escriure, en referència a l'acord amb ERC a la Diputació: «El que està clar és que ara per ara governem amb l'enemic. Per tant, no podem deixar res sense controlar, sigui o no àrea nostra. És important. L'avantatge: tenim la presidència de la DIBA[la Diputació]per capitalitzar els seus temes. Ells això no ho tenen!».

En una segona ocasió, Budó va atacar ferotgement la CUP: «Heu vist els feixistes d'esquerres de la CUP posant cara i nom a un ciutadà de Barcelona? Assenyalant-lo i dient-li 'vindrem a per tu, prepara't'. Això és com els nazis marcant amb una estrella als jueus. Una inquisició avui a Catalunya. Com es pot permetre que això passi a casa nostra avui? Qui són aquests fatxes per dir-nos què hem de fer i què no?».

Als grups on es va enviar aquests missatges hi havia Budó, Castells, la llavors alcaldessa de Sant Cugat del Vallès Mercè Conesa, el de Tordera, Joan Carles Garcia, i l'ex regidor del PDeCAT a Barcelona Jaume Ciurana. Els missatges s'extreuen, de fet, del mòbil de Garcia.

Buch carrega contra Junqueras

Des del mòbil de Garcia  s'han interceptat missatges d'un altre grup de Whatsapp, aquests enviats per Miquel Buch el 2017. Quan a principis d'any no es veia clara l'actitud d'ERC amb el referèndum, Buch va dir: «Que imputin a en Junqueras, que s'amaga per tot arreu perquè ell el que vol ser és candidat». Més llenya al foc, doncs, en les relacions entre els partits independentistes.

També et pot interessar...