IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els Mossos alerten d'una nova estafa que suplanta el Banc Santader

Els estafadors demanaven a les víctimes, a través d'un SMS, les seves dades personals per robar-los els diners

Dona fent compra online a través del mòbil
Les víctimes reben un missatge de text al mòbil amb un enllaç per introduir les seves dades | GTRES
 

Molts són els afectats per estafes cibernètiques durant aquests últims mesos. Mitjançant la tècnica del 'phishing', els delinqüents suplanten la identitat d'una empresa o institució per aconseguir robar als clients les seves dades personals, credencials d'accés o dades bancàries. Aquesta pràctica fraudulenta està molt estesa i molts són els que cauen en aquest parany.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet ressò, a través del seu compte de Twitter,  d'un nou cas relacionat amb el Banc Santander. Les autoritats han notificat una suplantació d'aquest banc i han avisat els usuaris que no piquin en aquesta trampa

En aquest cas, la víctima es troba un missatge de text al mòbil fent-se passar per aquesta empresa i se l'informa que ha de confirmar ràpidament la seva informació per evitar o una restricció o suspensió del seu compte. L'SMS va acompanyat d'un enllaç que redirigeix a una pàgina web falsa quasi idèntica a l'oficial de l'entitat bancària. Un cop dins, es demana al client que faciliti tota mena de dades com noms d'usuari, contrasenyes, dades personals...

Aquestes dades facilitades són capturades i guardades pels ciberdelinqüents, que després utilitzen per cometre fraus com el robatori de diners o la suplantació d'identitat.

 

Una altra estafa sobre Hisenda

Les estafes que més estan proliferant últimament són les que estan relacionades amb Hisenda. L'últim cas consisteix en enviar un fals SMS que, suposadament, pertany a l'Agència Tributària, demanant les dades personals amb la intenció de reemborsar al client 1.340 euros, cosa que era completament falsa.

La Policia Nacional ja ha alertat d’aquest tipus d’estafa i ha indicat que el més segur i sensat quan rebem un missatge com aquest, és assegurar-nos que és vertader contactant directament per telèfon amb l’organisme oficial, i verificar si realment tenim un reemborsament pendent o qualsevol altre tràmit que requereixi les nostres dades.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari