IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La nova estafa relacionada amb Hisenda: «El seu reemborsament ja està disponible»

Els ciberdelinqüents envien un SMS a la víctima fent-se passar per l'Agència Tributària

La Policia Nacional alerta d'una nova estafa
Els ciberdelinqüents són cada cop més habituals | CatalunyaDiari.cat

Cada cop són més nombroses les estafes que proliferen relacionades amb Hisenda, que actuen fent-se passar per aquest organisme oficial per demanar les dades personals als usuaris i robar-los posteriorment els diners. Aquest és el cas de l’última estafa cibernètica de la qual la Policia s'ha fet ressò, que consisteix a enviar un fals SMS que, suposadament, pertany a l’Agència Tributària, i demanar les dades personals amb la intenció de reemborsar al client 1.340 euros, cosa que és completament falsa.

S'ha de desconfiar dels missatges que ens demanen dades personals

La víctima es troba amb un missatge al seu mòbil en el qual, se li indica que té disponible el seu reemborsament, i que només falta que cliqui l’enllaç del SMS. Si la víctima clica i cau a la trampa, automàticament se la redirigeix a una pàgina falsa de l’Agència tributària que simula ser la seva web oficial, però que només és un intent de simular autenticitat, ja que Hisenda mai ens demanaria les nostres dades personals a través de correu electrònic o SMS.

La Policia Nacional ja ha alertat d’aquest tipus d’estafa i ha indicat que el més segur i sensat quan rebem un missatge com aquest, és assegurar-nos que és vertader contactant directament per telèfon amb l’organisme oficial, que en aquest cas seria l’Agència Tributària, i verificar si de veritat tenim un reemborsament pendent o qualsevol altre tràmit que requereixi les nostres dades.

També et pot interessar...

 

Comentaris

envia el comentari