Intenten estafar el pare de la reina Letícia, Jesús Ortiz

Després d'esbrinar que es tractava d'un cas de 'phishing' ha alertat els seus seguidors de Twitter

El pare la reina Letícia, Jesús Ortiz, se sol mantenir lluny del focus mediàtic, fins al punt de ser una persona anònima. Tanmateix, Ortiz, que és molt actiu a Twitter, ha cridat l'atenció en publicar que ha sigut susceptible de ser una víctima d'estafa, que, segons sembla, s'ha quedat en un intent.

A banda de ser el pare de la reina, també és un prestigiós periodista que intenta mantenir una vida tranquil·la. Sempre ha estat molt al marge de la Casa Reial, i, fins fa poc menys d'un mes, quan va contestar a una humorista que va fer un acudit sobre els asturians, no havia estat protagonista de gairebé cap article. A les xarxes socials té poc impacte: a Twitter només compta amb 1800 seguidors, però ara, després d'aquesta publicació, s'ha convertit en tendència.

'Phishing' «bastant ben fet»

El pare de la reina acaba de publicar un tuit en què ha denunciat una estafa. «Avís a navegants i @policia: he rebut un correu simulant ser de @NetflixES que em demanava dades de targeta bancària amb l'excusa d'"actualització de dades". És  'phishing'  bastant ben fet», ha comentat Jesús Ortiz. Es tracta d'una tècnica amb la qual l'estafador suplanta una companyia o entitat de confiança per a la seva víctima, i s'hi posa en contacte per a sol·licitar dades privades. Existeixen moltíssims exemples com aquest d'intents d'estafa. La xarxa s'ha convertit en una constant de delictes i, fins i tot, de suplantacions d'identitat.

Jesús, però, no ha caigut en la trampa, sinó que ha aprofitat l'intent frustrat per alertar a tots els internautes que el segueixen a Twitter.

També et pot interessar...