El gest de Letícia en una església que ha rebut moltes crítiques

La reina no deixa d'estar en el punt de mira de les crítiques

Les infantes, els reis emèrits i els actuals monarques saludant-se al funeral de Pilar de Borbó (29-01-2020)
Letícia ja va protagonitzar un altre escàndol al mateix enterrament de la infanta Pilar | Getres

La família Reial està constantment vigilada, i tots els seus gestos, per petits que siguin, poden començar una polèmica inimaginable. En aquesta ocasió, ha estat un cop més Letícia qui ha indignat la resta de la Casa Reial amb allò que va fer- o més ben dit, que no va fer- a l’enterrament de Pilar de Borbó.

Fa més d’un mes que la germana del rei emèrit va morir després d’una llarga malaltia. El seu enterrament va reunir la família de monàrquics, en una tensa situació on la reina res volia tenir a veure amb les germanes del rei Felip. Així ho va demostrar al mateix enterrament, on va negar-se a saludar les infantes i, a més, va impedir que Felip ho fes. Això no deixa de crear més tensió per a Joan Carles, qui ja assumeix que s’acosta el final i només té un únic desig abans d'anar-se'n: deixar la família Reial unida.

Letícia no va persignar-se a l'església 

Però aquest desig és més fàcil de dir que de portar a la pràctica. Si bé el rei i les infantes no tenen cap problema públic, Letícia no dubta en expressar els seus vertaders sentiments cap a la resta de la família. Ara, l’enterrament de la infanta Pilar ha despertat una nova crítica cap a la monarca.

Tal com dicta el protocol, Felip i Letícia van ser els últims en arribar a l’església. El rei va persignar-se quan va entrar a l’edifici. Letícia, conscientment o inconscientment, no va realitzar aquest simbòlic gest. Aquesta situació va enfadar els allà presents, qui no van dubtar en criticar «la falta de respecte de la reina no ja amb la família, sinó també amb tots els catòlics».

Totes les mirades estaven posades sobre ells i Letícia no va poder escapar del foc mediàtic. Poc després, durant la salutació dels reis amb Joan Carles i Sofia, l’emèrit va cridar l’atenció de Letícia per no haver fet aquest gest. Per reafirmar la seva decepció, Joan Carles va negar-se a fer-li una reverència a la reina, mentre que si ho va fer cap el seu fill. La reina Sofia va posicionar-se a favor del seu marit, augmentant encara més la tensió que sembla estar-se despertant dins la família Reial.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari