YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Joan Carles demana un últim desig: «S'acosta el final»

El rei emèrit té una última voluntat abans de morir però no s'està complint

El rei emèrit Joan Carles durant el funeral de la infanta Pilar a El Escorial (Madrid) el 29 de gener del 2020
S'acosta el final per al rei Joan Carles, que té un últim desig | GTres
 

La salut del rei Joan Carles s'ha vist deteriorada greument durant aquests últims anys, fet que ha preocupat a molts espanyols. El final de la seva etapa com a monarca, la baixada de popularitat i la publicació de molts secrets ha deixat al rei emèrit tocat, envellit i sol.

Perquè si bé la reina Sofia ja fa anys que fa la seva, Joan Carles tenia fins fa poc el suport dels seus fills. Des de fa anys, la reina Letícia ha expressat que per salvar la Família Reial (i mantenir el poder), el rei Felip havia de trencar vincles amb les seves germanes i els seus pares. I aquí han sortit tots esquitxats, sobretot Joan Carles, que ha perdut la seva família. 

Només fa falta veure les imatges de l'enterrament de la infanta Pilar per adonar-se que Joan Carles s'ha aprimat molt i cada cop li costa més moure's. Té ja 81 anys, però en semblen encara més. «Don Joan Carles va abatre el cap, derrotat, i no va tornar a aixecar-la», escrivia la periodista Pilar Eyre a 'Lecturas'.

L'últim desig

Joan Carles sempre ha sabut llegir el que demanava cada moment. El rei emèrit és conscient que s'apropa el seu final i té molt clar quin és el seu últim desig.

El monarca vol deixar a la família unida abans de morir, vol estar en pau i saber que les seves filles Elena i, sobretot Cristina, tornin a tenir un paper públic i familiar que creu que es mereixen. Pilar Eyre ho resumeix perfectament: «Sembla que la rehabilitació pública de Cristina és una tasca impossible, malgrat els desitjos del pare que, veient com s'acosta el final, volia deixar a la seva filla emparada i a la família unida». Però sembla que amb la reina Letícia pel mig, no serà gens fàcil.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari